Hlavní obsah

Dvoje špagety, ryba a voda. Turistům v Římě přistál účet na 11 tisíc korun

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poněkud v šoku byli dva japonští turisté v Římě, kterým po večeři přistál na stole vysoký účet. Za dvoje špagety, rybu a vodu zaplatili skoro 430 eur, v přepočtu 11 tisíc korun, přičemž dva tisíce byly jen za servis. Restaurace tvrdí, že nedošlo k žádnému podvodu, přestože se zřejmě nejedná o první takový případ, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Restaurace se nachází nedaleko Andělského hradu.

Článek

Japonští turisté fotografii účtu z restaurace Antico Caffé di Marte nahráli na cestovatelský portál TripAdvisor jako varování. Snímek se brzy stal virálním, proto portál dočasně pozastavil nahrávání nových recenzí na podnik. „Vzhledem k nedávné události, která přitáhla pozornost médií a vedla k velkému počtu nových recenzí, které však nepopisují reálnou zkušenost, jsme dočasně pozastavili vkládání příspěvků,“ napsal TripAdvisor s tím, že psaní recenzí brzy obnoví.

Za posezení na Španělských schodech v Římě hrozí pokuta deset tisíc

Cestování

Velká část příspěvků nicméně restauraci popisuje jako podvodnou a jako tahák na peníze. Problém pro mnoho strávníků představují totiž ryby, jež mají v jídelním lístku uvedenou cenu 6,50 eura (167 korun), jenže se jedná o cenu za 100 gramů. Proto jsou pak hosté udiveni vysokými účty.

Provozovatel restaurace se hájí a tvrdí, že o žádný podvod nejde. „Jídelní lístek je zcela jasný, důvodem, proč ti japonští turisté zaplatili takovou cenu je, že si neobjednali pouze špagety, ale čerstvou rybu, kterou si sami vybrali,“ uvedl podnik pro italský list Corriere de la Sera.

Poškozuje pověst

Policie začíná podobné incidenty zevrubně prošetřovat, protože se v Itálii nejedná o první případ svého druhu. Zřejmě největší pozornost přitáhla restaurace v Benátkách, kde turistům za jídlo naúčtovali skoro 30 tisíc korun.

Nejen James Bond. I papež někdy potřebuje únikovou cestu

Cestování

Evropské hlavní město fontán

Cestování

Podle Claudia Picaa, šéfa italské obchodnické federace, je případ v Římě závažný. „Velmi poškozuje obraz římských restauratérů. Žádáme policii, aby zasáhla a potrestala provozovatele třeba odebráním licence nebo obviněním z trestného činu,“ řekl Pica.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám