Hlavní obsah

Nepanikařte a přijeďte na Ukrajinu, láká země turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Ukrajině je na spadnutí válečný konflikt s Ruskem. Tamní turistická centrála se přesto rozhodla spustit kampaň, v níž tvrdí, že zahraniční návštěvníci nemají žádný důvod k panice a mohou do země bez problémů vyrazit. Mezi zajímavostmi je uvedeno třeba město Charkov nedaleko ruských hranic. Právě před návštěvou příhraničí však varuje i české ministerstvo zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Panoráma Kyjeva

Článek

U hranic Ukrajiny se šikuje údajně přes sto tisíc ruských vojáků. Ukrajinská turistická centrála v kampani nicméně tvrdí, že je situace pod kontrolou a k panice není žádný důvod. Pod heslem Zachovejte klid, navštivte Ukrajinu, láká na návštěvu majestátního Kyjeva, vzrušujícího města Černivci nebo Charkova, který nikdy nespí.

Právě město Charkov může být ale v současné době problematickým místem k návštěvě, jelikož se nachází v pohraničí. „S ohledem na možnost náhlého zhoršení bezpečnostní situace v souvislosti s aktuálním zvýšeným napětím mezi Ruskem a Ukrajinou nedoporučuje MZV ČR českým občanům cestovat do příhraničních oblastí Ukrajiny na východě a severu země,“ varuje české ministerstvo zahraničí.

Ukrajinská turistická centrála to ovšem vidí tak, že je v dnešním informačním prostoru velmi málo pozitivních informací. „Obzvláště teď je důležité představit Ukrajinu ve světě jako atraktivní, fantastickou a ojedinělou zemi, která má unikátní lokality, atrakce a nezapomenutelnou krajinu,“ píše se na stránkách turistické centrály s tím, že je země pro návštěvníky otevřená a bezpečná.

Ukrajina po turistech aktuálně vyžaduje, aby se při vstupu prokázali například dokončeným očkováním. Možností jsou také testy ne starší 72 hodin nebo potvrzení o prodělání nemoci.

Brita láká nebezpečí. Po Afghánistánu chce vidět i konflikt na Ukrajině

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám