Hlavní obsah

Největší výletní loď světa vypluje už v sobotu. Nabídne i specialistu na Instagram

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani ne tři roky byla Harmony of the Seas královnou mezi výletními loděmi. Nyní ji na pozici největšího parníku světa vystřídala její sestra Symphony of the Seas, která na svou panenskou plavbu vyrazí už v sobotu z Barcelony. Kromě tradičního vybavení nabídne opulentní kolos třeba i specialistu na Instagram, který pasažérům poradí, jak pořídit snímky, které se budou na jejich účtu skutečně vyjímat, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Primát největší osobní lodě světa vyfoukla Symphony of the Seas svojí sestře Harmony of the Seas.

Článek

U takového luxusního plovoucího města je prakticky nasnadě, že bude cestujícím po ruce specialista na Instagram. Tuto pozici pro sebe ukořistil Brit Russ Francis a jeho úkolem bude pasažérům poradit, jak pořídit co možná nejlepší snímky, nebo je rovnou vyfotit. A fotit by cestující skutečně měli, jelikož společnost Royal Caribbean, která loď vlastní, by z ní ráda udělala nejfotografovanější parník na Instagramu.

Foto: Profimedia.cz

Parník slibuje prakticky nekonečnou zábavu.

„Aby něco mohlo být skutečně hodné pro umístění na Instagram, musí to být dostatečně unikátní, aby lidé měli potřebu takový snímek sdílet. A roli hraje více faktorů než jen pěkný pohled. Symphony of the Seas podle mě splňuje všechny aspekty toho, proč by měla být nejfotografovanější lodí na Instagramu,“ myslí si Francis.

Ať už se tato skutečnost naplní, či nikoli, parník je pozoruhodný už teď. Je největší osobní lodí, která kdy byla vyrobena, váží neuvěřitelných 228 000 tun. Na jeho osm palub by se v klidu vešlo až 8000 lidí, první plavby se nicméně zúčastní 6680 cestujících.

Foto: Profimedia.cz

Loď má celkem osm palub. Kromě bazénů nabízí třeba i basketbalové hřiště.

Foto: Profimedia.cz

Zipline je jednou ze zajímavých atrakcí parníku.

Plovoucí kolos má 20 restaurací, šest barů – v jednom bude koktejly míchat robot. Dalšími atrakcemi jsou třeba zipline, lezecká stěna, minigolfové nebo basketbalové hřiště.

Symphony of the Seas je už 25. lodí ve flotile společnosti Royal Caribbean. Na svou první plavbu vyrazí do Středomoří, především kolem pobřeží Španělska, Francie a Itálie. Na podzim se přesune do Karibiku, kde se jejím domovským přístavem stane na rok Miami. Z něj podnikne několik okružních plaveb.

Reklama

Výběr článků

Načítám