Hlavní obsah

Největší sauna světa pojme přes 100 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na severu Norska za polárním kruhem je v provozu sauna, o které její tvůrci tvrdí, že je největším takovým veřejným zařízením na světě. Jmenuje se Agora a vejde se do ní více než stovka lidí.

Foto: Martin Losvik/SALT Sauna

Největší sauna světa pojme desítky návštěvníků.

Článek

Prostorná sauna stojí na pobřeží u městečka Bodö. Z jedné strany u moře, z druhé před horskou hradbou. Vznikla jako součást kulturního projektu v rámci uměleckého festivalu Salt.

Návštěvníci si během prohřívání těla mohou vychutnávat výhled na pláž a mořskou hladinu, neboť stavba má stěnu směřující k pobřeží prosklenou. Místo podlahy je písek a po prohřátí se návštěvníci unikátní sauny otužují přímo v moři.

Foto: Gunnar Holmstad/SALT Sauna

Výhled na pobřeží

Pořádné horko v prostoru zajišťují čtvery kamna na dřevo. Pokud se jimi nebude zrovna v prostoru topit, chtějí zde autoři projektu pořádat koncerty, semináře, divadelní vystoupení či autorská čtení.

Foto: Marte Antonsen/SALT Sauna

Zvenku vypadá sauna vcelku nenápadně.

Sauna je otevřena každou sobotu mezi polednem a šestou hodinou podvečerní. Cena pro dospělé je stanovena na 175 norských korun (zhruba 530 Kč). Součástí prostorné sauny je také bar.

Jak na správné saunování a jak často se saunovat vám řekneme ve videu na Stream.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám