Hlavní obsah

Nejmenší hotel na světě se o existenci bát nemusí, má na dva roky dopředu plno

– Amberg

V německém Ambergu mají nejmenší hotel na světě, který má jen jeden pokoj o šířce něco málo přes dva metry. Hotel Eh´häusl byl dlouho v rekonstrukci, sotva ho ale majitelé otevřeli, má na dva roky dopředu plno. Není divu, mohou tu ubytovat vždy jen jediný pár. K tomu také v minulosti sloužil. První manželskou noc tu prožívaly páry, které toužily po tajném oddání.

Článek

„Máme jediný pokoj, který je vlastně prostorem celého domu, je u něj koupelna s vanou a luxusní postel, která poskytuje veškerý komfort, o němž můžete jen snít,“ popisuje hotýlek Eh´häusl jeho majitelka Marina Schreinerová. Eh´häusl pochází z přelomu 17. a 18. století.

„Museli jsme čekat hodně dlouho, než na nás přišel v rezervaci čas, ale stálo to za to, protože kde jinde by člověk mohl být jediným hostem a nemusel se vůbec obávat, že bude štvát svým chováním sousedy?“ svěřila německému Der Spiegel jedna z fanynek netradičního ubytovacího zařízení.

Cena za ubytování pro dvě osoby na den se snídaní je 240 eur (6000 korun). Pokoj je vybaven plochou obrazovkou, hudba je rozvedena po celé budově, v zařízení je červené sofa, krb a koupelna v lázeňském stylu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám