Hlavní obsah

Nejlepší hotel světa láká výhledy na moře, džungli i lenochody ve větvích

Kostarický hotel Tulemar Bungalows & Villas je tím nejlepším na světě. První místo získal v rámci cen Traveler’s Choice portálu TripAdvisor, kde o vítězích rozhodují sami cestovatelé svými recenzemi. Hotel ve středoamerickém státě si návštěvníky získal například svým strategickým umístěním u moře, ale zároveň výhledy na deštný les.

Foto: Tulemar Bungalows & Villas

Hotel si návštěvníky získal i díky výhledům na džungli a moře.

Článek

Tulemar Bungalows & Villas byl jedničkou mezi světovými hotely už v minulosti. Nyní opětovně obhájil svou pozici. Návštěvníci na něm vyzdvihují zejména prostředí. „Je to jedno z nejkouzelnějších míst, která jsme navštívili. Pozemky, personál, aktivity, zvířata, život v džungli a všechny zvuky jsou jako ze snu,“ napsala uživatelka TripAdvisoru Kristin B.

Právě blízkost k džungli zmiňují i další návštěvníci. Ve stromech totiž lze spatřit lenochody, korunami se prohánějí také barevní papoušci a další ptáci. „Bylo zábavné, že nás během pobytu navštěvovali ptáci a opice,“ zmiňuje Emily A.

Nejkrásnější pláží světa se pyšní drobné karibské souostroví

Cestování

Na druhé příčce se umístil hotel Colline de France v Brazílii, který byl světovou jedničkou minulý rok. Následují Ikos Aria na řeckém ostrově Kos, který je zároveň nejlepším evropským hotelem. Čtvrté místo má Romance Istanbul Hotel a páté The Omnia ve švýcarském Zermattu.

První desítku pak uzavírají Kayakapi Premium Caves v tureckém regionu Kappadokie, Six Sensex Laamu na Maledivách, Hamanasi Adventure and Dive Resort v Belize, Padma Resort Ubud v Indonésii a Bless Hotel Madrid.

Nejromantičtější hotel mají v Brazílii

Hotely jsou rozděleny dále do kategorií nejen podle lokality, ale i podle typu. Nejlepším all-inclusive hotelem je zmíněný Ikos Aria v Řecku, nejlepším penzionem je Toulson Court v britském Scarborough. Nejromantičtější je hotel Valle D’Incanto v Brazílii, nejlepším rodinným hotelem je Alpino Baby Family v Itálii.

Pořadí v cenách Travelers‘ Choice určuje algoritmus, který analyzuje uživatelské recenze na TripAdvisoru. Letos už byly vyhlášeny další dvě kategorie, a to destinace a pláže. Obvykle následují ještě aerolinie, restaurace, ale i národní parky.

Dubaj je nejoblíbenější světovou destinací

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám