Hlavní obsah

Nejkrásnější pláž mají v Chorvatsku, tvrdí průzkum

Novinky, mšv

Žebříčků těch zaručeně nejhezčích pláží na světě vychází během roku hned několik. S jedním teď přispěchal server Big 7 Travel, zabývající se cestovatelskou tematikou. V průzkumu, kterého se zúčastnily tisícovky lidí, vyšlo, že za nejhezčí pláží musíte vyrazit do Chorvatska.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Zlatni rat je charakteristická svým tvarem.

Článek

Absolutní jedničkou se stala pláž Zlatni rat na ostrově Brač. Název tohoto malebného místa zní v angličtině Golden Horn a odkazuje ke špičatému tvaru pláže. Za její popularitou stojí i okolní moře, jehož barva se na několika málo metrech přelévá ze světle tyrkysové do tmavě modré. Žádné palmy, nýbrž borovice vytvářejí stín, ve kterém se návštěvníci mohou na chvíli skrýt před chorvatským sluncem.

Nejlepší pláže roku 2019 podle TripAdvisoru:
Nejlepší pláží je podle cestovatelů brazilská Baia do Sancho

Druhou nejlepší pláží světa je podle průzkumu Whitehaven Beach v Austrálii. O její kráse nemůže být pochyb, pravidelně se totiž umisťuje na předních pozicích v mnoha žebříčcích. Nachází se na souostroví Whitsunday Islands u Velkého korálového útesu a při pohledu z ptačí perspektivy vypadá skoro jako impresionistická malba.

Foto: Profimedia.cz

Whitehaven Beach v Austrálii

To za třetí pláží v žebříčku zdaleka nemusíte cestovat přes půlku světa. Fig Tree Bay se nachází na Kypru u letoviska Protaras. Z pobřeží si můžete zaplavat na nedaleký prázdný ostrůvek, ale vzhledem k popularitě pláže nepočítejte, že na ní budete úplně sami.

Foto: Profimedia.cz

Fig Tree Bay na Kypru

Grace Bay na souostroví Turks a Caicos, která v žebříčku zabírá čtvrtou pozici, byla v loňském roce vyhlášena nejlepší pláží světa serverem TripAdvisor. Přes tři kilometry dlouhé písečné pobřeží nevykazuje žádné známky znečištění a průzračná světle modrá voda vypadá jako z katalogu na ideální exotickou dovolenou.

Foto: Profimedia.cz

Grace Bay na Turks a Caicos

První pětku uzavírá filipínská pláž Secret Lagoon v provincii Palawan. Návštěvníci se do této tajné laguny dostanou mimo jiné, když proplavou pod vápencovými skalami.

Foto: Profimedia.cz

Secret Lagoon na Filipínách

V žebříčku je celkem 50 pláží, desítku nejhezčích dále tvoří černá pláž Reynisfjara na Islandu, Source d’Argent na Seychelách, Playa Ruinas v Mexiku, Kanuhura na Maledivách a známá Prasečí pláž na Bahamách.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám