Hlavní obsah

Nejhorší nocleh na letišti nabízí turistům Paříž

Právo, Novinky, ČTK, Jiří Novotný, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapur

Kdo na letišti uvázl kvůli zpoždění letu nebo si jen potřebuje zdřímnout, měl by se rozhodně vyhnout pařížskému letišti Charlese de Gaulla a naopak se vydat na singapurské Changi. Vyplynulo to z ankety mezi cestujícími, kterou uskutečnila webová stránka s názvem The Gui-de to Sleeping in Airports (Průvodce spaním na letištích).

Foto: Profimedia.cz

Pařížské letiště Charlese de Gaulla

Článek

V žebříčku těch nejhorších následují za pařížským letištěm moskevské Šeremeťjevo, newyorské JFK, Los Angeles a indické Dillí. Pasažéři si tam nejčastěji stěžují na špinavé podlahy, umolousané a přecpané toalety, ptačí trus a štípající hmyz.

Příliš dobře z ankety nevyšlo ani mezinárodní letiště v Praze Ruzyni, kde se cestujícím nelíbí nepohodlné lavičky, tvrdá sedadla a přítomnost bezdomovců. Oceňují naopak relativní klid v ruzyňských terminálech.

Nejhorší letiště na přespání
1.Charles de Gaulle, Paříž
2.Sheremetyevo, Moskva
3.New York JFK, USA
4.Los Angeles, USA
5.Delhi, Indie
6.Chicago O'Har, USA
7.Mumbai, Indie
8.Manila, Filipíny
9.Rome Fiumicino, Itálie
10.London Heathrow, Velká Británie

Nejčistší a nejpohodlnější jsou podle ankety letiště Changi, Inčchon v Soulu a Schiphol v Amsterdamu. Do pětky nejlepších, které cestující milují pro jejich komfort, příjemný personál a pohodlné sezení, se dále vešly Gardermoen v Oslu a letiště v Hongkongu.

Asi 6200 dotázaných si v anketě, již uskutečnila webová stránka s názvem The Guide to Sleeping in Airports (Průvodce spaním na letištích), nejčastěji stěžovalo na špinavé podlahy, umolousané a přecpané toalety, ptačí trus a štípající hmyz.

Nejlepší letiště na přespání
1.Changi, Singapur
2.Soul Incheon, Jižní Korea
3.Amsterdam Schiphol, Nizozemí
4.Gardermoen, Oslo, Norsko
5.Hong Kong, Čína
6.Dubai, Spojené Arabské Emiráty
7.Frankfurt International, Německo
8.Mnichov, Německo
9.Vancouver, Kanada
10.Denver, USA

"Spaní na letištích už není jen pro mladé cestující, kteří chtějí ušetřit peníze," upozorňuje webová stránka, kterou založila bývalá kanadská agentka cestovní kanceláře Donna McSherryová v roce v 1996. "Na podlahách světových letišť jsou nyní k vidění lidé všelijakého věku i povolání, ať už kvůli dlouhé cestě, zpoždění letu nebo prostě kvůli úspoře peněz."

Pražské letiště Ruzyně nevyšlo z průzkumu právě nejlépe. Cestující si tu stěžují na nepohodlné lavičky, tvrdá sedadla s opěrkami, přítomnost bezdomovců a zimu. Líbí se jim relativní klid a internet zdarma.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám