Hlavní obsah

Nejhorší londýnská atrakce za miliony liber bude po půl roce srovnána se zemí

Zhruba půl roku mohli Londýňané na město shlížet z asi nejrozporuplnější atrakce, která kdy v britské metropoli vznikla. Umělé návrší u Mramorového oblouku, které mělo turisty nalákat do této části West Endu, se ovšem v neděli nadobro uzavřelo a bude srovnáno se zemí.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníci návrší popisovali jako velmi podprůměrné místo.

Článek

Návrší Marble Arch Mound stálo vedle slavného oblouku od léta, jeho výstavbu posvětila městská rada Westminsteru a konstrukce vyšla na šest milionů liber, což je takřka 175 milionů korun.

Návrší umístěné u Hyde Parku a hlavní londýnské nákupní třídy Oxford Street slibovalo unikátní výhledy na město, zelenou budoucnost a také vnitřní výstavní prostory. Od první chvíle byla však atrakce terčem velmi ostré kritiky samotných Londýňanů, kteří její účel uprostřed města nepochopili. Slibované výhledy byly podle návštěvníků, kteří vystoupali po 130 schodech, vyloženě podprůměrné, informují servery CNN a Independent.

Redaktor magazínu The Critic Dan Barker přirovnal po návštěvě návrší k nechvalně proslulé bustě Christiana Ronalda na Madeiře, která fotbalistovi nedělá žádnou čest. Peníze využité na stavbu atrakce mohlo město podle novináře využít lépe.

Objevila se petice za zachování

Když se v médiích objevily zprávy, že atrakce, kterou turisté zesměšňovali na sociálních sítích, bude nadobro uzavřena, využili to lidé jako poslední možnost, jak si do návrší kopnout a rozloučit se s ním. Mnozí napsali, že nic horšího v Londýně neviděli a nenavštívili.

Objevila se ovšem i petice za zachování návrší. Jeden ze signatářů na obhajobu uvedl, že vzhledem k vysokým nákladům na stavbu je poměrně brzy na to, aby se atrakce poroučela k zemi. Podle jiných by možná bylo vhodnější umělý kopec vybudovat na lepším místě.

V Londýně otevřeli údajně první uhlíkově neutrální hotel na světě

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám