Hlavní obsah

Nejhezčí pláží je podle ankety Navagio

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejznámější řecká pláž Navagio je tou nejlepší na světě. Vyplynulo to z ankety portálu FlightNetwork, v níž hlasovalo na 1200 profesionálů z oblasti cestovního ruchu. Žebříčků nejlepších pláží vzniká v průběhu roku mnoho, Navagio v nich většinou na různých místech figuruje.

Foto: Profimedia.cz

Navagio je bezesporu nejznámější pláží v Řecku.

Článek

Účastníci ankety sestavili seznam celkem 50 nejlepších pláží z celého světa. Hodnotili při tom estetickou stránku, odlehlost, ale i kvalitu vody a písku. Pláž Navagio na řeckém Zakynthu dostala v první kategorii deset bodů z deseti, v dalších dvou osm z deseti. Průměrná doba slunečního svitu je 275 dní a průměrné teploty vzduchu 19 stupňů Celsia. Oslnivá pláž obklopená bílými útesy a známá pro vrak lodi je přístupná pouze po moři.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Whitehaven vypadá skvěle hlavně z ptačí perspektivy.

Druhé místo v žebříčku zaujímá pláž Whitehaven v australském státu Queensland. Ta je dokonce ještě odlehlejší, dostupná je totiž pouze helikoptérou nebo hydroplánem. Leží na ostrově Whitsunday, který obklopuje Velký korálový útes. Návštěvu lze naplánovat prakticky na kterýkoli den v roce, protože slunce na ní v průměru svítí 292 dní a průměrné teploty se pohybují kolem 27 stupňů Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Třetí místo patří Hidden Beach na Filipínách.

Filipínská Hidden Beach zaujímá třetí pozici, a přestože má v názvu slovo „skrytá“, za odlehlost dostala pouze sedm bodů z deseti. Dostat se na ni není nicméně úplně lehké, nachází se totiž na malém ostrůvku při ostrově Busuanga.

Další příčky mají brazilská Praia do Sancho, Tulum Beach v Mexiku nebo Grace Bay na souostroví Turks a Caicos – ta se stala nejlepší pláží v cenách portálu TripAdvisor. Desítku uzavírají pláže Seven Mile Beach na Kajmanských ostrovech, Anse Source D’Argent na Seychelách, thajská zátoka Maya Bay, která je aktuálně nepřístupná na neurčitě dlouhou dobu, a pláž Varadero na Kubě.

10 nejlepších pláží na světě:
1. Navagio, Řecko
2. Whitehaven, Austrálie
3. Hidden Beach, Filipíny
4. Praia do Sancho, Brazílie
5. Tulum Beach, Mexiko
6. Grace Bay, Turks a Caicos
7. Seven Mile Beach, Kajmanské ostrovy
8. Anse Source D'Argent, Sechely
9. Maya Bay, Thajsko
10. Varadero, Kuba
Zdroj: Flight Network

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám