Hlavní obsah

Nejexkluzivnější soukromý ostrov světa? Noc vyjde skoro na milion korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už pošesté byl ostrov Thanda v Tanzanii oceněn jako nejvíce exkluzivní na světě. Prestižní titul obdržel v rámci cen World Travel Awards a není se čemu divit. Za luxusní únik z civilizace a před všema zvídavýma očima si totiž zájemci pořádně zaplatí. Noc vyjde na 45 tisíc dolarů, což je v přepočtu 994 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ostrov veliký zhruba 5,5 hektaru je od tanzanské pevniny poměrně vzdálen. Hosté se proto skutečně nemusejí obávat o své soukromí. Tento exotický ráj omývají tyrkysové vody Indického oceánu a písčité pobřeží vybízí k odpočinku. A velkolepý už je i samotný příjezd na ostrov, návštěvníky na něj totiž dopraví z letiště v Dár as-Salámu helikoptéra, uvádí server Luxury Launches.

Návštěvníci ostrova si přitom mohou vybrat, zda svůj pobyt stráví v klasické vile nebo v typických tanzanských domcích nazvaných bandas. Jedná se o otevřené budovy, které mají palmovou střechu, a hosté v nich mohou být více v kontaktu s okolním prostředím. Nabízejí samozřejmě stejné pohodlí jako klasické ubytování.

Kolem ostrova se rozpíná mořská rezervace, která je podle serveru Luxury Launches vůbec největší v Indickém oceánu. Z toho důvodu je tu například zakázáno rybaření. Obyvateli moře se však hosté mohou kochat třeba při potápění či šnorchlování, k dispozici jsou i další aktivity.

Na minimálně pět nocí

O pohodlí návštěvníků se během pobytu stará také personál, například kuchaři, kteří nejčastěji servírují plody moře. Ty se jezdí lovit k nedalekému sousednímu ostrovu Mafia.

Pobyt vyjde na zmíněných 45 tisíc dolarů za noc. Háček je ovšem v tom, že minimální doba návštěvy je stanovena na pět nocí.

World Travel Awards vyhlásily i řadu dalších kategorií. Nejlepší destinací světa se stalo souostroví Maledivy, které se nachází rovněž v Indickém oceánu. Za dobrodružstvím se pak turisté mají vydat do Chile.

Maledivy jsou nejlepší destinací světa

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám