Hlavní obsah

Na výletní lodi se otevřela první horská dráha mimo pevninu

Na konci července se mohli první zájemci svézt na horské dráze Bolt. Ta je unikátní v tom, že je první svého druhu, která se nachází mimo pevninu, je totiž součástí výletní lodi Mardis Gras společnosti Carnival. Návštěvníci si z ní při rychlosti takřka 64 kilometrů v hodině mohou užít výhledy na oceán.

Foto: Profimedia.cz

Horskou dráhu mohli lidé poprvé vyzkoušet koncem července.

Článek

První horskou dráhu na moři si mohli pasažéři vyzkoušet v rámci plavby napříč Karibikem do Dominikánské republiky, Portorika a na Bahamy koncem července. Atrakce, kterou zkonstruovala mnichovská společnost Maurer Rides, je vysoká až 57 metrů a dokáže jet rychlostí skoro 64 kilometrů za hodinu.

Na zhruba 243 metrech nabízí několik smyček a sešupů, vozík připomínající motorku je určen vždy pro dva lidi, kteří sedí za sebou. Jízda vyjde na 15 dolarů na osobu (325 korun). Kromě adrenalinu si pasažéři mohou užít zejména výhledy na třpytivou hladinu moře.

„Horská dráha Bolt pokračuje v tradici Carnivalu, kde nabízíme vzrušující nové prostředky, jak se zabavit. Jsme nadšení, že můžeme představit tuto převratnou atrakci, která je jediná svého druhu. Naši hosté si ji zamilují,“ míní šéfka Carnival Cruise Line Christine Duffyová.

Výletní loď Mardis Gras má několik palub, na kterých svým hostům nabízí nejrůznější atrakce k zabavení. Plavidlo, které bylo vyrobeno v finském městě Turku, mělo vlny brázdit už v loňském roce, kvůli pandemii však na moře vyrazilo až letos.

V USA chystají nejstrmější horskou dráhu na světě

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám