Hlavní obsah

Na trase Praha-Soul bude nasazen větší, modernější boeing. O linku je zájem

Linku z Prahy do jihokorejského Soulu čeká vylepšení. Společnost Korean Air oznámila, že na ni od 29. října nasadí Boeing 787-9 Dreamliner — větší, modernější i tišší letadlo. Důvodem je zvyšující se zájem. Létat se bude i nadále třikrát týdně, uvedlo pražské letiště v tiskové zprávě.

Foto: Korean Air

Boeing 787-9 Dreamliner je ve všech ohledech modernější než dosavadní letouny nasazené na lince.

Článek

„Jsme velmi rádi, že můžeme cestujícím mezi Prahou a Soulem představit nejmodernější letoun z naší flotily. Pevně věřím, že Dreamliner pozitivně přispěje k upevnění pozice Korean Air v Praze, která zároveň patří mezi nejoblíbenější evropské destinace,“ sdělil Yeong Ho Choe, generální manažer společnosti pro střední a východní Evropu.

Boeing 787 Dreamliner je unikátní tím, že je jeho trup vyroben z lehkého materiálu na bázi uhlíkových vláken. Díky nižší hmotnosti spotřebuje o 20 procent méně paliva a vyprodukuje o 20 procent méně emisí oproti jiným letounům stejné kategorie. Rozdílný je také interiér letadla.

Podle předsedy představenstva Letiště Praha Václava Řehoře umožní nasazení boeingu pasažérům komfortnější cestování. Dreamliner je totiž i tišší. „Jeho využití v Praze tak bude odpovídat našemu odpovědnému přístupu k udržitelnému rozvoji, především řešení hlukové zátěže z leteckého provozu,“ uvedl Řehoř.

Aerolinie Korean Air provozují lety na Mezinárodní letiště v Inčchonu v letní sezóně s nejnovějším Boeingem 747-8I. V zimní sezóně doposud létaly s Boeingem 777-200ER. Díky změně typu letadla na Dreamliner dojde oproti té loňské k navýšení sedačkové kapacity o téměř 8,5 %. Létat se bude i nadále tři dny v týdnu, a to v pondělí, středu a sobotu.

Reklama

Výběr článků

Načítám