Hlavní obsah

Na Srí Lance jsme poznali nejbohatší a nejpřátelštější kulturu, říká britský pár

Novinky, fis

Britský manželský pár vycestoval na přelomu ledna a února na Srí Lanku, kde nelenil a svůj pobyt strávil poznáváním ostrova - jeho přírody i kultury. Tamní prostředí dvojici naprosto uchvátilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Srí Lanka očima britského páru cestovatelůVideo: Reuters

 
Článek

George Burrell a Emma Sumner-Smithová toho na Srí Lance navštívili mnoho. Podívali se do největšího města ostrova, kterým je Kolombo, do národního parku Uda Walawe, na Adamovu horu či do zálivu Hiriketiya.

Dvojice si ostrov naprosto zamilovala. Jak se Burrell svěřil agentuře Reuters, poznali tam tu nejbohatší a nejpřátelštější kulturu, se kterou se kdy setkali. Oblíbili si prý tamní nádhernou přírodu i skvělé jídlo. Ujít si nenechali skutečně téměř nic. Část ostrova projeli vlakem, místy cestovali rikšou, na pobřeží si zase užili surfování...

Svoje pestrobarevné srílanské dobrodružství pečlivě dokumentovali, takže si z dovolené přivezli hromadu videozáznamu. Následně vytvořili snímek o délce necelých tří minut, díky němuž si Srí Lanku očima cestovatele mohou prohlédnout i ti, kteří se tam ani nechystají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám