Hlavní obsah

Na skrytou pláž v Mexiku se lze dostat jen tunelem

Novinky, mšv

Často je považována za jednu z nejhezčích pláží světa. Mexická Playa del Amor je každopádně velmi unikátní, protože není na první pohled vidět. Je částečně schovaná pod zemských povrchem a ti, kteří ji touží spatřit, k ní musejí doplavat krátkým tunelem, píše server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Pláž je ukrytá v malém kráteru.

Článek

Pláž se ukrývá v malém kráteru na mexickém souostroví Marietas. Přestože je na první pohled skrytá, otevírají se z ní široké výhledy na nebe. Najít tunel, který na pláž vede, není pro nezasvěcené turisty nikterak jednoduché, na místo se však dělají klasické výlety lodí.

Nejlepší pláž světa mají v Brazílii

Cestování

Jakmile se dobrodruzi dostanou dostatečně blízko, musejí seskočit z loďky a na pláž proplavat. Netřeba se však obávat, tunel není kompletně pod vodou, není proto zapotřebí žádné speciální vybavení ani zvlášť velká kapacita plic. Ačkoli i pro šnorchlování a potápění je místo ideální.

Park přitahuje množstvím fauny

Kvůli ochraně pláže je regulováno množství návštěvníků. Na ostrov, kde se Playa del Amor nachází, se denně smí vypravit pouze 117 lidí a časově omezena je i doba, po kterou mohou na pláži setrvat. Na opalování a velké vodní radovánky proto mohou turisté zapomenout. Dvacet minut a jde se. Výlet je také třeba si zamluvit předem.

Souostroví Marietas je neobydlené a je na něm vyhlášeno území národního parku. Návštěvníci na něm proto mohou spatřit nejen bohatý podmořský život, ale i vzácné druhy ptactva, třeba tereje modronohého, který hnízdí především na Galapágách. Národní park je ale také známý želvami, delfíny nebo i výskytem keporkaků. Není tak divu, že je zapsán na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

V Mexiku mají muzeum, do kterého se běžný smrtelník nepodívá

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám