Hlavní obsah

Na Sicílii hledají dobrovolníka, který by žil rok zdarma v tamní obci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žít zcela zdarma na Sicílii může leckomu znít jako sen. Jeden šťastlivec ho nyní může proměnit v realitu. Služba Airbnb totiž hledá dobrovolníka, který by na 12 měsíců přesídlil do obce Sambuca a pobýval v jednom z domů. Úplně bez práce to však nebude. Vítězný kandidát se musí aktivně zapojit do komunity a ve svém hnízdečku poskytovat ubytování.

Foto: Profimedia.cz

Sambuca proslula prodejem domů za jedno euro.

Článek

Městečko Sambuca v uplynulých letech proslulo prodejem opuštěných domů za euro. Vedení obce chtělo tímto způsobem, jako na mnoha dalších místech v Itálii, rozšířit stávající obyvatelstvo. Aktuálně tu žije kolem šesti tisíc lidí, uvádí server Independent.

Známá ubytovací platforma se nyní rozhodla přispět svým dílem a nalákat zájemce k ročnímu pobytu zdarma v jednom ze zrekonstruovaných domů. „Vzhledem k flexibilitě práce a života na dálku chceme dát jedné osobě možnost přesídlit na Sicílii s rodinou, partnerem či kamarádem a bydlet v tomto jedinečně zrekonstruovaném domě,“ uvedla společnost v prohlášení.

Ubytování aspoň na devět měsíců

Úplně bez práce však koláče nebudou. Vítězný kandidát bude v domě ubytovávat turisty a měl by aktivně přispět také k oživení místní komunity.

„Pobyt v Sambuce bude trvat rok, započne 30. června a kandidát si bude moci nechat všechny výdělky z poskytování ubytování,“ doplnila platforma. Hosté by měli dostat prostor minimálně devět měsíců, čtvrt roku mohou rezidenti domu žít v soukromí.

O pohodlí však dočasní obyvatelé mít nouzi nebudou. Ubytovací platforma láká na několik ložnic, dva obývací pokoje a mnoho dalšího. Kapacita pro zájemce je nicméně omezena na dva dospělé a dvě děti.

Kandidátům musí být přes 18 let a musejí umět anglicky. Italština je výhodou. Zájemci musejí vyplnit krátký motivační dopis a přihlášku, ze kterých se pak bude losovat vítěz.

V Benátkách poprvé po 500 letech zpřístupní ikonickou památku

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám