Hlavní obsah

Na Santorini se v hostelu můžete ubytovat za dvě koruny na noc

Novinky, Lucie Poštolková

Plánujete cestu na Korfu, do Barcelony, španělské Valencie nebo na Santorini? Tento týden se můžete ubytovat jen za 1,55 Kč na noc v hostelech společnosti HostelBookers, která takto oslavuje páté narozeniny.

Foto: Profimedia.cz

Pohled Santorini

Článek

Pobyt za speciální cenu si můžete rezervovat mezi 1. až 5. červnem vždy po 14. hodině a výhodná sleva se týká ubytování od 6. do 10. června 2009. V nabídce je 250 míst v populárních hostelech v Barceloně, Valencii ve Španělsku, na Korfu, v Aleghru na Sardinii a na Santorini.

Zájezdy na Santorini se většinou pohybují od 14 500 Kč na 12 dní, a to jen se snídaní a leteckou dopravou. Na Korfu se za stejných podmínek dostanete i za 8 000 Kč, pokud je zájezd označen jako Last minute. Sardinie letecky s polopenzí vychází na cenu od 25 000 Kč.

Korfu - zelený ostrov

Kerkyra je stejně tak označení hlavního města, jako i ostrova. Uličkami Kerkyry se dá spokojeně bloudit hodiny. Paláce, výstavné domy, kostely, věže, výhledy na moře a hory na druhém břehu, to vše dohromady vytváří přepestrý soubor dojmů. Kerkyra v sobě nese stopy napoleonské Francie, britských kolonizátorů a renesančních Benátek.

S kamerou na cestách - Kerkyra  Autor: Miroslav Šára, Právo

Barcelona je hlavním městem autonomního španělského Katalánska. Zdejší slunné počasí láká turisty hlavně na krásy moře a plážovou pohodu na Costa Brava. Historická Barcelona však nabízí mnohem víc než typickou dovolenou u moře, a to především mnohé architektonické skvosty. Nejznámější tváří, která ovlivnila významně stavební styl Barcelony, je Antoni Gaudí.

Foto: Profimedia.cz

Naopak Valencie je známá svým nočním životem, divokým jarním festivalem Las Fallas s velkolepými ohňostroji, červencovými oslavami Feria de Julio a obyvatelé městečka Buñol jej proslavili „válkou zralými rajčaty“ konanou každoročně poslední středu v srpnu. 

Přesto zde najdou své nadšenci historie a architektury, jelikož město se pyšní mnohými renesančními i barokními památkami. Také horští turisté ocení trasy v pohoří El Maestrazgo. A samozřejmě i ti, kteří dají přednost moři a koupání, nebudou zklamáni.

Foto: Profimedia.cz

Pláž ve Valencii

FOTO: Profimedia

Valencie (španělsky Valencia, valencijskou katalánštinou València) je španělské město, ležící na Costa del Azahar (Pobřeží pomerančového květu), což je průmyslová oblast při Valencijském zálivu. Počtem obyvatel je třetím největším městem ve Španělsku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám