Hlavní obsah

Na nejromantičtějších plážích odpočívají turisté zavěšení v kokonu jako motýli

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjemný vánek od moře a vlhký lehce prosolený vzduch láká k večerním i ranním romantickým procházkám. Pro turisty, kteří chtějí strávit celou dovolenou na pláži, mají v letoviscích novinku - plátěný nebo proutěný kokon zavěšený na stromě.

BEZ KOMENTÁŘE: Kokon postaví profesionální tým za chvíli

 
Článek

Lidé mohou odpočívat i přespávat zavěšeni v kokonu přímo na pláži. Večer se v útulné ložnici zakuklí a ráno se líhnou jako motýli.

Konstrukci vymyslel Francouz Berni Du Payrat, který se inspiroval vejcem pštrosa. Ložnice se prodávají od 3000 do 9000 liber (93 369 až 280 107 korun).

Foto: Profimedia.cz

Kokon unese celou tunu. Interiér obsahuje jen postel, která je ideální pro romantické chvíle zamilovaných párů.

Postel je vyrobena z aluminia a váží jen necelých 90 kilogramů. Je přivázána lany pevně, tak aby unesla váhu až jednu tunu. Velké matrace jsou šité na zakázku, tak aby přesně pasovaly.

Kokon je navíc vybaven klimatizací, kterou pohání energie ze světelných paprsků nebo větru. Navíc je chráněná před nepříznivým počasím masivním vodotěsným obalem a sítí proti moskytům.

Foto: Profimedia.cz

Příjemný stín

Foto: Profimedia.cz

Romantika na pláži

"Spaní v kokonu je úžasné. A je to také velmi romantické, když chcete strávit příjemné chvíle s partnerem. Ukázal jsem to přítelkyni. Úplně si to zamilovala. Je nádherné, když vás venku probudí vycházející paprsky slunce," řekl pro Daily Mail Berni.

"Je to skvělý projekt a výsledek se mi moc líbí. Jediné, co může turisty trochu rušit, jsou zpívající ptáci, kteří jsou někdy moc hluční," dodal.

Kokon může kupující sestavit za dvě hodiny nebo si na těžkou práci může najmout profesionální tým.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Romantika na pláži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám