Hlavní obsah

Na Mikuláše vyjede speciálně upravený výletní vlak

Právo, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětský výletní vlak Cyklohráček, který jezdil od jara do podzimu z Prahy do Slaného kolem hradu Okoř a románské rotundy na Budči, svezl více než deset tisíc cestujících a přepravil téměř 1200 kol. Zájem předčil očekávání všech, kteří projekt připravovali.

Foto: archiv Českých drah

Výletní Cyklohráček

Článek

„Počty cestujících za letošní rok dokazují, že šlo o velmi úspěšnou myšlenku. Více vlaků upravených pro cyklisty a také nové služby pro naše dětské zákazníky proto chystáme i pro příští jízdní řád, tentokrát například v podobě dálkových vlaků,“ uvedl Pavel Procházka, pověřený řízením Ropidu.

Foto: archiv Českých drah

Vnitřek vagónů Cyklohráčku je přizpůsoben převozu kol.

Sezóna Cyklohráčku sice už skončila, za necelý měsíc ale vyjede znovu. V rámci pražských mikulášských jízd bude jezdit v sobotu 6. prosince a v neděli 7. prosince mezi hlavním nádražím a Braníkem.

Hrajvedoucí Cyklohráčku ale tentokrát odloží barevná trička a kšiltovky a vyrazí mezi děti v kostýmech Mikuláše, čerta a andělů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám