Hlavní obsah

Na Manhattanu vznikne první veřejná pláž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newyorský Manhattan je znám pro mnoho věcí. Jsou tu proslulé obchody, mrakodrapy nebo sídlo burzy na Wall Street. Za dva roky budou moci obyvatelé a turisté vyrazit i na první veřejnou pláž na řece Hudson. Ta bude součástí většího parku, který má sloužit jako oáza klidu mezi betonovou zástavbou.

Foto: Profimedia.cz

Park, jehož součástí bude také pláž, by se měl otevřít v roce 2023.

Článek

Gansevoort Peninsula Park, jak se bude nová odpočinková zóna jmenovat, bude součástí rozsáhlého projektu parků na řece Hudson. Tento konkrétní má pak být tím největším. Kromě hřiště bude jeho součástí rovněž pláž, podle serverů Luxury Launches nebo CBS New York vůbec první veřejná na Manhattanu. Nebude však určena ke koupání.

Pláž má především poskytnout lepší přístup do vody pro kajakáře nebo další návštěvníky s menšími plavidly. Přesto bude možné se na písku slunit, odpočívat a užívat si výhledů na město.

Stavba začne na jaře

Půjde o multifunkční oblast, která nabídne také hřiště pro děti, piknikovou zónu nebo okruh pro běžce a pejskaře. Její celková rozloha bude přes 22 tisíc metrů čtverečních. Projekt má stál skoro 70 milionů dolarů (1,4 miliardy korun).

„Jak se Hudson River Park blíží k dokončení, jsme potěšeni, že můžeme zároveň ohlásit začátek výstavby jednoho z našich erbovních projektů. Děkujeme městu New York za financování a podporu při vzniku největší zelené plochy v rámci projektu,“ uvedla šéfka společnosti pro Hudson River Park Madelyn Wilsová.

Výstavba projektu má začít už nyní na jaře. Hotovo by mělo být podle dosavadních odhadů v roce 2023.

Místo asfaltu zeleň. Nepoužívaná šanghajská ranvej se proměnila v obří park

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám