Hlavní obsah

Na Maledivách otevřeli první podvodní vilu na světě

Novinky, mšv

Přímo v srdci Indického oceánu se ocitnou ti, kteří se ubytují v údajně první podvodní vile na světě. Rezidence je součástí maledivského rezortu The Conrad Maldives Rangali Island a vzhledem ke svému umístění nevyjde pobyt levně, jedna noc stojí 50 000 dolarů (1,12 milionu korun). Pod hladinou moře se nachází ložnice, obývací pokoj i koupelna, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Noc ve vile vyjde na 50 000 dolarů.

Článek

Značná část vily se ale nachází i nad hladinou, kde hosté rovněž naleznou koupelnu, ložnici nebo i terasu. Tak či tak, o romantické výjevy rozhodně nebude nouze. V podvodní části budou hostům dělat společnost pestrobarevné rybky, ale i magicky temná modř Indického oceánu.

Vybudování vily nazvané Muraka vyšlo na 15 milionů dolarů (338,5 milionů korun). Za jejím designem stojí architektonické studio Crown Company a vybudovala ji novozélandská společnost MJ Murphy Ltd, která se specializuje na akvária a s nimi související technologii. Případní zájemci se proto nemusejí bát, že by sklo v podvodní části vily nevydrželo tlak a prasklo.

Horní část vily, která je s podvodním patrem propojená točitým schodištěm, nabízí také „nekonečný“ bazén, tedy bazén opticky splývající s mořem. V luxusním apartmá se ubytuje až devět lidí. „První podvodní rezidence na světě vyzývá hosty, aby Maledivy prozkoumali ze zcela nové perspektivy pod hladinou moře,“ dodal vrchní designér Ahmeed Saleem.

Maledivy jsou mimo jiné domovem podvodní restaurace Ithaa. Ta je rovněž součástí rezortu The Condrad Maldives Rangali Island.

Reklama

Výběr článků

Načítám