Hlavní obsah

Na jihokorejském ostrově se museli zbavit záplavy květin. Lákala turisty

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský ostrov Čedžu je populární turistickou destinací. V době koronavirové pandemie ale místní nejsou příliš nadšení, když k nim proudí davy lidí. Požádali proto úřady, aby posekaly jarní květinové lány, což by mohlo zastavit příliv návštěvníků, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na jihokorejském ostrově schválně ničí květiny, které tam lákají turistyVideo: Reuters

 
Článek

Pole plná řepky se obvykle sklízejí až na přelomu dubna a května, místní obyvatelé ale úřady požádali, zda by se nemohlo sečení urychlit. Květiny proto začaly z oblasti Noksan-Ro mizet už začátkem dubna.

Rezidenti vyjádřili své obavy nad neustále přijíždějícími turisty, přestože je v zemi doporučeno sociální distancování a karanténa, aby se zabránilo dalšímu šíření koronaviru. Kvůli němu se nakonec musel zrušit i 38. ročník místního květinového festivalu, jenž se koná právě podél scénické silnice Noksan-Ro, která je považována za jedno z nejhezčích míst na ostrově.

Čedžu je největším korejským ostrovem a samostatnou provincií. Od pevniny ho dělí zhruba 90 kilometrů a turisty láká zejména svou hornatou krajinou a příjemným klimatem. Občas se mu kvůli vulkanickému původu přezdívá jihokorejská Havaj.

Matka s dcerou se vydaly na dovolenou. Teď mají koronavirus a na krku žalobu

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám