Hlavní obsah

Na Jamajce se poběží maraton v rytmu reggae

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jamajka

Jamajští rastamani nejsou proslulí pouze svou muzikou a pohodovým stylem života. Umějí se také rozeběhnout, což dokážou v sobotu 5. prosince na oficiálním Jamajka Reggae maratonu.

Foto: Profimedia.cz

Maraton, pulmaraton a desetikilometrový běh se poběží na písčitých plážích Jamajky.

Článek

Bežci z celého světa míří první prosincový víkend do Negrilu, letos už po deváté, aby jako účastníci nebo jen jako fandové, okusili autentickou chuť  Jamajky. Tato událost, jedinečná svého druhu na světě, zahrnuje jamajskou hudební kulturu, kuchyni i jamajské dědictví v takové události, jakou je maraton. Trať je podmalována pulsujícími rytmy jamajského raggae, které vyvolává skvělou náladu a povzbuzuje samotné běžce i jejich fanoušky.

Startuje se již v 5.15 hodin v Long Bay Beach Park na Norman Manley Boulevardu a běží se podél proslulé bílé jedenáctikilometrové písečné pláže. Pak běžci směřují kolem Negrilu k městu Green Island.

Ceny vítězům se udělují ve West Endu - nejzápadnější části Jamajky, proslulé úchvatnými západy slunce. Závěrečný ceremoniál  rozpálí populární představitel reggae Etana, který vystoupí s bubeníky Cultural HotSteppa, tanečníky a dalšími umělci.

Reklama

Související články

Rio de Janeiro - město, kde se tleská slunci

Doslovný překlad názvu města Rio de Janeiro je Lednová řeka. Dali mu ho portugalští mořeplavci v roce 1502, neboť se mylně domnívali, že se nacházejí u ústí...

Výběr článků

Načítám