Hlavní obsah

Na brazilském nádraží chodí cestující místo schodů po klávesách piana

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo

V brazilském Sao Paulu nemusíte mít šikovné prsty, abyste si zahráli na piano. Stačí prostě jen sejít nebo vyjít schody na místním autobusovém nádraží. Když místní cestující minulý týden zjistili, že mohou vlastními kroky ledabyle komponovat hudbu, poskakovali tu někteří z nich jako děti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na nádraží v brazilském Sao Paulu instalovali schody, které vypadají a hrají jako pianoVideo: Reuters

 
Článek

Projekt společnosti Sesc (The Social Services of Commerce), který na sebe upozornil hrajícím schodištěm, má za úkol hravým způsobem přimět lidi, aby se více pohybovali, aby cestou do práce a z ní jen nenastoupili na eskalátor a nenechali se pasivně vézt. To se povedlo.

Halou autobusového nádraží v Sao Paulu se tak už týden ozývají nejrůznější improvizované skladby vyluzované ze schodiště kroky aktivních cestujících - dospělých i jejich ratolestí. Inspirace podobným projektem, motivujícím zábavnou formou lidi ke zdravějšímu životnímu stylu, přišla ze švédského Stockholmu.

Cestující v Sao Paulu nešetří superlativy. Nejenže se raději vydají pěšky po hrajících schodech, místo aby si přivolali výtah nebo nastoupili na eskalátory, dokonce na schodišti poskakují nahoru a dolů, a pochvalují si odreagování, které jim to přináší. Užít si ho mohou až do 24. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám