Hlavní obsah

Na Bahamách se draží velký soukromý ostrov. Startovní cena je astronomická

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na astronomických 19,5 milionu dolarů začíná cena bahamského soukromého ostrova Little Ragged Island, jenž za několik dní vstoupí do dražby. A mít vlastní kus ráje během pandemie se vyplatí třeba kvůli bezpečné izolaci od okolního světa. Ostrov, známý též jako St Andrew, nabízí takřka tři kilometry čtvereční plochy s bělostnými plážemi i zalesněnými kopečky.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov je prozatím netknutý (ilustrační foto).

Článek

Little Ragged Island je podle serveru CNN aktuálně největším soukromým ostrovem na prodej v karibské zemi. Tomu ostatně odpovídá i jeho vyvolávací cena, která je v přepočtu skoro 430 milionů korun. Jelikož jde ovšem o dražbu, výsledná částka může být ještě mnohonásobně vyšší. Nehledě na následné investice — ostrov je totiž prakticky nedotčen a nic se na něm nenachází, tedy kromě sladkovodních jezírek, lesního porostu a pláží.

Ostrov je tak pro případné developery nepopsaným plátnem, kde může vyrůst luxusní butikový resort s golfovým hřištěm nebo soukromé sídlo nějakého magnáta. Se sousedním Ragged Islandem je St Andrew oddělen jen krátkou úžinou, což je zhruba 10 minut jízdy lodí či jachtou.

Přihazovat libovolně

Do dražby jde bahamský ráj skrze společnost Concierge Auctions. Mezi jejími klienty mají být i některá známá jména jako třeba zpěvačka Cher či basketbalista Michael Jordan.

Zájemci, kteří se do aukce chtějí zapojit, musejí nejprve složit zálohu sto tisíc dolarů (2,2 milionu korun), přihodit však mohou libovolnou částku. „Prozatím o dražbu registrujeme velký zájem, je to jedinečná příležitost,“ uvedla za společnost její spoluzakladatelka Laura Brady.

Prohlídky ostrova jsou možné online. Dražba se otevírá 26. března a končí poslední březnový den.

Zájemci si mohou na Maledivách pronajmout celý ostrov za milion dolarů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám