Hlavní obsah

Muž vynalezl ručník, který nezachytává písek

Novinky, Jakub Kynčl

Australan Baz Brown tráví většinu svého života na pláži, surfuje a přiznává, že jej vše táhne k moři. Právě to ho i dovedlo k nápadu vytvořit ručník, na který by se nechytal písek. Přemísťování písku z pláže do auta a posléze domů už ho totiž přestalo bavit.

BEZ KOMENTÁŘE: Ručník, na který se na pláži nechytá písek

 
Článek

Baz Brown, který žije na queenslandském Zlatém pobřeží, si nechal svůj vynález již patentovat a věří, že se začne během následujících měsíců prodávat ve velkém. A jak říká, jeho vynález by měl pomoci zejména v tom ohledu, že budou zůstávat „pláže na plážích”.

„Zatímco v běžných ručnících se zasekává písek do vláken, u ručníku Sandusa se vám to díky hladkému nylonu na spodní části ručníku nestane. Písek z něj doslova klouže pryč,” uvedl Brown a dodal, že spodní strana ručníku je vodotěsná, a tak by se písek neměl dostat skrz ve chvíli, kdy bude mokrý.

Jenže. Tady genialita ručníku končí. Druhá strana je totiž podobná všem běžným ručníkům. Takže když napadá na ručník písek z vrchní strany, stejně si jej domů zavlečete. A zajistit, aby se písek na vrchní stranu ručníku nedostal, to by bylo asi třeba poohlédnout se po odlišném vynálezu.

Brown se nyní snaží získat dostatek peněz na výrobu ručníku skrz internetový portál, který podporuje starty nových projektů a vynálezů. Pokud přispěje dostatečný počet lidí, mohl by se tento ručník dostat na pulty obchodů již letos v prosinci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám