Hlavní obsah

Muž si užil osmihodinovou cestu letadlem jako jediný pasažér

Cestující British Airways si užil jedinečný let. Na cestě z Velké Británie na Floridu byl totiž jediným pasažérem na palubě, což byla podle jeho slov zvláštní zkušenost, na druhou stranu si vychutnal pohodlí, které mu prázdné letadlo skýtalo. K dispozici měl od posádky také prakticky nekonečnou zásobu jídla a dobrot.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kai Forsyth strávil v letadle osm hodin. O svou neobvyklou zkušenost se podělil skrze sociální síť TikTok, kam umístil krátký videoklip liduprázdné paluby, píše server Independent. Měl tak mimo jiné možnost zabrat celou řadu pro sebe, sklopit opěrky a na sedadla si lehnout.

„Rozhodně to byla moje nejpohodlnější cesta letadlem,“ zhodnotil Forsyth svůj zážitek. Dodal, že díky absenci dalších cestujících na palubě měl zajištěn také neomezený přísun jídla. „Doslova mi dali všechny svačinky a jídlo,“ uvedl cestující a na videu ukázal celou krabici britských sušenek.

Muž tajně doufal, že si bude moci sednout na sedadlo v business třídě, tuto možnost mu však posádka nenabídla.

Vypravují prázdná letadla

Server Independent připomíná, že řada evropských aerolinek byla nucena vypravit prázdná letadla jen proto, aby si udržely sloty na letištích. Podle platných regulí Evropské unie totiž musejí dopravci operovat určité procento naplánovaných letů, aby jim časová okna zůstala. V pandemii se však takové pravidlo ukázalo jako značně rigidní, protože poptávka není tak vysoká, jako byla například v roce 2019.

Na EU proto naléhají nejrůznější enviromentální aktivistické skupiny, které poukazují na nesmyslnost tohoto pravidla. Sama Evropská unie se totiž dlouhodobě snaží prosazovat zelenou politiku a snižovat emise.

Absurdní hra na ekologii. Brussels Airlines za zimu vypravila tři tisíce prázdných letů

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám