Hlavní obsah

Místo uniformy skafandr. Qatar Airways zavádějí neobvyklý stejnokroj

Novinky, mšv

Aerolinky Qatar Airways mají v následujících týdnech v plánu navýšit počet letů. Kvůli bezpečnostním opatřením proto palubní personál vymění tradiční uniformy za takzvaný hazmat – ochranný oblek zakrývající celé tělo. Jeho součástí je také rouška, brýle a rukavice, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Společnost na svých linkách zavádí i další ochranná opatření. Sníží se například interakce mezi posádkou a cestujícími. Ti musejí od pondělí rovněž nosit roušky.

Na palubě pak budou k dispozici lahve s dezinfekcí. Jednoznačně největší změnou budou ale právě obleky personálu zvané hazmat – jde o složeninu anglických slov hazard material.

„Zavedli jsme tato doplňující opatření, abychom zabezpečili zdraví a pohodlí našich cestujících i posádky a zároveň omezili riziko přenosu koronaviru,“ uvedl šéf aerolinek Akbar Al Baker.

„Chceme udržet vysoké hygienické standardy a během této doby bezpečně dopravit pasažéry domů. Bezpečnost je nyní ještě větší prioritou,“ doplnil.

Společnost Qatar Airways patří aktuálně k těm nejvíce činným, protože na rozdíl od mnoha jiných aerolinek létala i během pandemie. V červnu má v plánu navýšit linky do 80 světových destinací.

Létání za koronaviru - sedadla do protisměru a plastové bariéry

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám