Hlavní obsah

Mezi nejvíce cool čtvrtěmi světa je i pražské Nové Město

Novinky, mšv

Pražské Nové Město je jednou z padesáti nejvíce cool čtvrtí na planetě. V žebříčku, který publikoval magazín Time Out, si vysloužilo 49. příčku. První místo si připsala lisabonská čtvrť Arroios. Podle časopisu je vlastním malým světem plným kontrastů, kde se mísí restaurace se světovou kuchyní s místní undergroundovou scénou.

Foto: Profimedia.cz

Novoměstská radnice v Praze

Článek

Nejvíce trendy čtvrť světa leží v srdci Lisabonu. Kromě restaurací nebo barů navrhuje magazín Time Out také návštěvu knihovny sv. Lazara, která je tou nejstarší ve městě – otevřela se v roce 1883. Knihomolové mohou své touhy ukojit i v několika malebných knihkupectvích. Na Arroios jsou ale prý nejhezčí kontrasty, které čtvrť nabízí – kombinace starého a moderního, tradičního a progresivního.

Za druhou nejvíce trendy čtvrtí musejí cestovatelé vyrazit až do Tokia, je jí Šimokitazava, jež rovněž disponuje množstvím malých obchůdků, bister, kaváren či barů. Čtvrť leží navíc trochu stranou od nejfrekventovanějších částí japonské metropole, takže se v ní turisté nebudou tolik mačkat.

Foto: Profimedia.cz

Nejvíce trendy čtvrtí je lisabonská Arroios.

Třetí příčku obsadila eklektická čtvrť Onikan v Lagosu, největším městě afrického Nigeru. V ní mohou návštěvníci prozkoumat bary, ale také galerie. Následují berlínská čtvrť Wedding, Filipinotown v Los Angeles, Waterfront v tasmánském Hobartu, pařížská Strasbourg-Saint-Denis nebo Astoria v New Yorku.

Předposlední se v žebříčku umístilo pražské Nové Město, které magazín doporučuje zejména těm, kteří chtějí uniknout přeplněnému turistickému centru. Vybízí k návštěvě Františkánských zahrad nebo Náplavky, která je oblíbená mezi lidmi každého věku. Kouzlo první republiky pak nabízí pasáž Lucerna s kinem a kavárnou.

Foto: Profimedia.cz

Tokijská čtvrť Šimokitazava

Žebříček magazín Time Out nesestavoval pouze podle svého uvážení, ale podle názorů více než 27 tisíců cestovatelů, kteří se zapojili do ankety. Svým dílem přispěli také experti z oblasti cestovního ruchu a podobně.

Nejvíce trendy čtvrtě podle magazínu Time Out
1. Arroios, Lisabon
2. Šimokitazava, Tokio
3. Onikan, Lagos
4. Wedding, Berlín
5. Filipinotown, Los Angeles
6. Waterfront, Hobart
7. Strasbourg-Saint-Denis, Paříž
8. Astoria, New York
9. Embajadores, Madrid
10. Pilsen, Chicago
49. Nové Město, Praha

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám