Hlavní obsah

Mexiko, Čína a Polsko jsou nejlevnějšími zeměmi na cestování

Novinky, mšv

Pro zájemce, kteří chtějí cestovat, ale zároveň mají hlouběji do kapsy, jsou nejideálnějšími zeměmi Mexiko, Čína a Polsko. Vyplývá to z analýzy společnosti Reward Expert, o které informoval britský Independent. Ve zmíněných zemích nemusí turisté příliš hledět na finance, a přesto si výlety užijí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V analýze společnost Reward Expert zohledňovala například ceny lokální dopravy, ubytování, volnočasových aktivit nebo nápojů, jako jsou káva či pivo, a to v celkem 20 zemích světa.

Mexiko se v průzkumu umístilo na první příčce. Příjemná dovolená se v něm dá strávit i při trochu omezeném rozpočtu. Mimo jiné se totiž jedná o zemi, která má jedny z nejnižších cen na ubytovací službě Airbnb, v průměru se jedná o zhruba 950 korun na noc. Z analýzy společnosti pak vyplývá, že pokud budou turisté skutečně utrácet — což zahrnuje kromě zaplacení ubytování také nakupování drahého značkového oblečení, návštěvu kina a restaurací — vyjde je den na zhruba 9000 korun.

Jedná se stále o vysokou částku, která se však ani zdaleka nemusí rovnat tomu, co běžný turista utratí. Pokud se totiž odečtou útraty za nákupy oblečení, kam společnost započítávala například boty Nike či džíny Levi's, nebo jídlo v dražších restauracích, může den vyjít i na méně než třetinu.

Čína se v žebříčku umístila jako druhá, podobné útraty jako v Mexiku se zde vyšplhají na necelých 10 000 korun, v Polsku pak něco málo přes 10 000 korun. Stejně jako v předešlém případě turisté ovšem nemusejí utratit tak velký obnos, uvádí Independent.

Vůbec nejdražší destinací se naopak ukázal být Island, kde turisté za stejné věci zaplatí klidně až 23 000 korun. Jen samotné jídlo je v ostrovním státě o zhruba 20 procent dražší než ve zbývajících zemích, které se v analýze objevují. Oproti tomu cena letenek na Island z Prahy je poměrně příjemná. S nízkonákladovými aeroliniemi Wizz Air jejich cena začíná na 1339 korunách. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám