Hlavní obsah

Wizz Air plánují létat z Prahy na Island, letenky budou od 1300 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarské nízkonákladové aerolinie Wizz Air plánují od 31. května létat na přímé lince mezi Prahou a Reykjavíkem na Islandu. Spojení bude v provozu dvakrát týdně, ve středu a v neděli, a letenky budou k dostání od 1339 korun. Spoj mezi Prahou a islandským letištěm Keflavík loni oznámily i České aerolinie (ČSA).

Foto: Novinky s použitím Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Wizz Air předpokládá, že kromě turistů by nové celoroční spojení mohla využívat i obchodní klientela. Společnost přitom nabízí přímá spojení z Česka od roku 2009, v současnosti provozuje deset spojení z Prahy a z Brna například do Londýna, Benátek, Říma nebo Tel-Avivu. Vloni společnost na linkách z a do České republiky přepravila 476 000 lidí.

Přímé letecké spojení mezi Prahou a Islandem loni oznámily také ČSA, které ho v letním letovém řádu plánují na pondělí a čtvrtek. Zároveň od 1. prosince spustily nové cenové balíčky, které mají konkurovat nízkonákladovým aerolinkám. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám