Hlavní obsah

Matka s dcerou se sešly v kokpitu. Společně pilotovaly letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holly Petittovou a její dceru Keely pojí stejné zaměstnání. Obě Američanky jsou totiž pilotky dopravních letounů a minulý měsíc poprvé usedly do kokpitu společně. Pilotovaly let aerolinek Southwest z Denveru do St. Louis.

BEZ KOMENTÁŘE: Pilotky matka s dcerou mají za sebou první společný let dopravním letounemVideo: AP

 
Článek

Kapitánka Holly a první důstojnice Keely se staly první dvojicí matka—dcera, která za knipl u společnosti Southwest usedla. „Je to splněný sen. Nejprve jsem se do téhle práce zamilovala já a pak i jedno z mých dětí. Neuvěřitelné,“ okomentovala Petittová jedinečný zážitek, k němuž došlo 23. července.

Holly svou kariéru v letectví započala coby letuška hned po vysoké škole. Po jednom letu si však uvědomila, že chce víc — totiž být pilotkou. Během několika let, kdy podstupovala výcvik, se jí narodily tři děti, a na chvíli tak od své vášně musela upustit a starat se o ně. Nakonec však svůj sen dotáhla do zdárného konce a začala létat.

Aerolinky vypravily kočky bez majitele. Ten chce veřejnou omluvu

Cestování

„A o osmnáct let později tuhle práci pořád dělám,“ cituje magazín People ženu.

Pilotek je málo

Keely se do létání zamilovala ve 14 letech a rozhodla se jít v matčiných šlépějích. Pilotní licenci nakonec získala a v roce 2017 odešla k Southwest Airlines na stáž. „Tahle společnost byla mým cílem. Žádná jiná možnost nebyla,“ okomentovala Keely.

„Nejenže Holly a Keely píšou historii naší společnosti, ale také povzbuzují ženy všeho věku, aby následovaly své sny v letectví a doslova dosáhly oblaků,“ uvedly aerolinky v prohlášení. Podle americké letecké školy Pilot Instituce tvoří ženy v profesi pilota pouhých šest procent.

„V jednu chvíli držíte tohle malé děťátko v náručí a pak vedle vás sedí v kokpitu Boeingu 737,“ doplnila Holly Petittová k unikátní chvíli.

Revoluční nadzvukové letadlo se představuje na nových vizualizacích

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám