Hlavní obsah

Matějská pouť v Praze nabídne od soboty více než stovku atrakcí

V sobotu začne na pražském Výstavišti tradiční Matějská pouť, kde si návštěvníci letos budou moci vybrat ze 120 atrakcí. Jsou mezi nimi i tři desítky zařízení pro malé děti do deseti let, starší a odvážnější si užijí adrenalin na velkých technických zařízeních či na horské dráze. Chybět samozřejmě nebudou stále populární atrakce, jako je lochneska, střelnice či ruské kolo.

Foto: Novinky

Na Matějskou můžete jako každý rok jít za zábavou i adrenalinem. Ilustrační foto

Článek

Loňské chladné jaro přilákalo na pražskou Matějskou pouť jen 117 034 návštěvníků, což byla zhruba jen polovina rekordní návštěvnosti z roku 2011, kdy přišlo 215 011 lidí. Tomuto číslu se za posledních několik let přiblížila pouze návštěvnost v roce 2007, kdy na pouť zavítalo 213 910 lidí.

Tradice konání Matějské pouti se dokumentuje od roku 1595. Slavnou se stala proto, že byla první jarní poutí v Praze, oslavou svátku sv. Matěje, tedy 24. února. Matějská pouť je rovněž první jarní poutí v Evropě. Dlouho se konala v Dejvicích, v 60. letech se přesunula na Výstaviště.

Vstupenka na pouť k výstavě zdarma

Vstupné na Matějskou pouť je 25 korun o víkendu a deset korun od úterý do pátku. Děti do 120 centimetrů mají vstup zdarma. Ceny za vstup na jednotlivé atrakce se pohybují od 40 korun za dětský vláček do 200 korun za atrakce, na kterých i dospělí řvou hrůzou.

Matějská letos potrvá od soboty 1. března do 21. dubna. Kdo si koupí od 6. do 9. března vstupenku na výstavu Motocykl, má na pouť v tyto čtyři dny vstup zcela zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám