Hlavní obsah

Malta zaznamenala rekordní září. Covidu i přísným opatřením navzdory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 418 473 cestujících prošlo v září maltským mezinárodním letištěm. Šlo o nejsilnější měsíc od začátku pandemie, ale zároveň o nejsilnější září od roku 1999. V předpandemickém roce 2019 totiž dorazilo „pouze“ 287 461 lidí. Paradoxem je, že Malta má velmi striktní vstupní opatření, na své území totiž pouští bez výjimky jen plně naočkované turisty.

Foto: Profimedia.cz

Malta láká na spoustu malebných zákoutí.

Článek

„Nedávné zprávy zveřejněné mezinárodním letištěm Malta jsou pro místní cestovního ruch opravdu povzbudivé. Bez ohledu na náročné období se Maltě podařilo dosáhnout rovnováhy mezi životní úrovní maltského lidu a příjezdovým cestovním ruchem,“ uvedl ministr pro cestovní ruch a ochranu spotřebitele Clayton Bartolon.

Ředitel Maltského úřadu pro turismus Johann Buttigieg zprávu o rekordním září rovněž uvítal. „Naplňuje nás to silným pocitem radosti a naděje, těšíme se na konec roku 2021 a začátek roku 2022, které jistě přinesou další pozitivní výsledky,“ uvedl Buttigieg.

Tiché město už asi nikdy nebude tišší

Cestování

Podle Mezinárodního letiště Malta si pozici klíčového trhu udrželo Spojené království. Z něj v září dorazilo více než 108 tisíc cestujících. Na dalších místech následují Italové, Němci, Francouzi a Španělé.

Má nejvyšší proočkovanost v EU

Malta se začátkem léta stala první zemí Evropské unie, která se rozhodla na své území vpouštět jen turisty s dokončeným očkováním. Do té doby mohli návštěvníci předložit také negativní PCR test. Ministr zdravotnictví Chris Fearne k tomu uvedl, že jde o ochranu společnosti.

Malta je zároveň zemí s nejvyšší proočkovaností v EU. Podle serveru Euro News bylo k polovině září naočkováno přes 91 procent dospělé populace. Na dalších příčkách jsou mimo jiné Dánsko, Island či Portugalsko.

Jak na dokonalý den na Maltě? Postačí vám auto a 50 eur

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám