Hlavní obsah

Malta opětovně přivítá turisty začátkem června. Čechům postačí test

Ostrovní stát Malta během hlavní turistické sezony opětovně přivítá návštěvníky. Destinace se otevře 1. června, přičemž vstupní požadavky se budou odvíjet od rizikovosti země, z níž lidé přijedou. Pro Čechy to aktuálně znamená pouze PCR test s výsledkem ne starším než 72 hodin. V tiskové zprávě to oznámil Maltský úřad pro cestovní ruch.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní město Malty Valletta.

Článek

Malta patří v Evropě k zemím, které očkují nejrychleji, první dávku dostalo již přes 40 procent dospělé populace. Tamní vláda chce tempo ještě více zrychlit, současně oznámila i plán na znovuotevření země cestovatelům.

„Malta je mezi českými turisty velmi oblíbenou destinací a turismus jako takový je klíčovým přispěvatelem do maltské ekonomiky. Proto od 1. června s potěšením vítáme zpět turisty z České republiky,“ informoval Maltský úřad pro cestovní ruch.

Jak na dokonalý den na Maltě? Postačí vám auto a 50 eur

Cestování

Vstupní požadavky se budou odvíjet podle maltského cestovatelského semaforu, na kterém je aktuálně drtivá většina evropských zemí, včetně České republiky, značena oranžově. Znamená to pouze nutnost PCR testu před cestou. Zelená, která by značila naprosto volný pohyb bez jakýchkoli náležitostí, není aktuálně žádná země. Seznam se však může v průběhu jara měnit.

„Zdraví a bezpečnost maltských občanů a turistů bude vždy naší nejvyšší prioritou a s pokračujícím očkováním zde na Maltě je plán opětovného otevření destinace navržen tak, aby bezpečné znovuotevření cestovního ruchu na Maltě probíhalo podle oznámených bezpečnostních pravidel,“ doplnil maltský ministr cestovního ruchu Clayton Bartolo.

Pro jižní Evropu je otevření klíčové

Pro turisty se otevřou všechny tři ostrovy, tedy samotná Malta, Gozo i Comino. Památky i další místní atrakce budou podle zprávy úřadu pro cestovní ruch běžně přístupné. Mezi největší taháky této jihoevropské destinace patří například kostely a chrámy, ale i přírodní útvary, jako je třeba Blue Grotto neboli Modrá jeskyně či Modrá laguna na ostrově Comino.

Průběh turistické sezony řeší i další jihoevropské destinace, pro které jsou příjmy z cestovního ruchu klíčové. Například Řecko by rádo návštěvníky přivítalo už v polovině května. Španělsko chce s postupným otevíráním začít, až bude naočkováno mezi 30 až 40 procenty tamní populace.

Řecko doufá v návrat turistů od poloviny května

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám