Hlavní obsah

Maledivy jsou nejlepší destinací světa

Souostroví Maledivy se stalo vedoucí světovou destinací. Prestižní titul získalo v rámci „turistických Oscarů“ World Travel Awards, které oceňují nejlepší zástupce v cestovním ruchu, a to nejen destinace, ale také aerolinky, hotely a podobně. Bodovaly také Portugalsko, Dubaj, Rusko či Peru.

Foto: Profimedia.cz

Maledivy jsou nejlepší destinací světa již podruhé.

Článek

Maledivy se staly nejlepší destinací světa už podruhé. Exotické souostroví, které tvoří devatenáct atolů, přitahuje návštěvníky z celého světa tyrkysovými lagunami a plážemi s jemným bílým pískem. Během pandemie byla však příjezdová turistika značně omezena a v rámci pobytu bylo zakázáno přejíždění mezi ostrovy.

Další zemí, která v cenách World Travel Awards bodovala, bylo Portugalsko. To dostalo ocenění pro Madeiru, jakožto nejlepší ostrovní destinaci, a pro region Algarve, které se stalo nejlepší plážovou destinací.

Foto: Profimedia.cz

Algarve je nejlepší plážovou destinací světa.

Jižní Amerika si připsala rovněž několik výherců. Například Chile je nejlepší destinací pro dobrodružné aktivity, nejlepší kulturní destinací světa je Peru. Tamní ruiny inckého města Machu Picchu jsou zase nejlepší turistickou atrakcí.

Dubaj, kde se aktuálně koná světová výstava, je nejlepší destinací pro obchodní cesty. Metropole získala také ocenění za nejlepší konferenční centrum či nejlepší projekt. Nejlepší destinací na městský výlet či prodloužený víkend je Moskva, Petrohrad je pak nejlepší městskou destinací na světě.

Foto: Profimedia.cz

Peruánské Machu Picchu je nejlepší turistickou atrakcí.

Co se týče leteckých společností, tou nejlepší se staly aerolinky Emirates — ty mají rovněž nejlepší první třídu. Nejlepší letiště mají v Dubaji a nejlepší business třídu svým klientům nabízí dopravce Etihad, který je rovněž ze Spojených arabských emirátů.

Kompletní seznam výherců najdete zde.

Člověk se nemyje třeba deset dní, říká o náročné trase Češka

Podcasty a pořady

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám