Hlavní obsah

Malajsie se po dvou letech otevře turistům. Ale jen očkovaným

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státy jihovýchodní Asie pokračují v otevírání hranic. K Thajsku, Indonésii či Filipínám se od 1. dubna připojí Malajsie, která se pro turisty zpřístupní po dvou letech. Navštívit ji však budou moci jen plně očkované osoby s negativním PCR testem.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní město Malajsie Kuala Lumpur (ilustrační foto)

Článek

Vstupní požadavky Malajsie takřka shodně kopírují restrikce i dalších států jihovýchodní Asie. Návštěvníci musejí být tedy plně očkovaní a při vstupu se prokázat negativním PCR testem ne starším dvou dní. Po příletu cestovatele čeká ještě rychlý antigenní test. Díky všemu zmíněnému se vyhnou karanténě.

„Jsme nadšení, že známe oficiální datum otevření malajsijských hranic, na které jsme dlouho čekali,“ okomentoval za vlajkového dopravce Malaysia Airlines Daniel Bainbridge, šéf aerolinek pro Evropu a Velkou Británii.

„Jako jediná společnost, která létá z Londýna do Kuala Lumpuru, se těšíme na pasažéry, kterým pomůžeme poznat malajsijskou flóru, faunu, skvělé pláže, vzrušující kuchyni a pulzující města,“ doplnil Bainbridge. Podle něj se aerolinky na tento moment připravovaly dlouho, už proto posílily kapacitu.

Evropa postupně ruší opatření

Turisté mohou zavítat také do sousedního Thajska, které však není zatím otevřeno v plné šíři. Očkované návštěvníky, včetně těch z České republiky, vítají od 10. února také Filipíny.

V otevírání hranic a rušení opatření pokračují i další světové destinace. V Evropě přibývá zemí, které ruší veškeré vstupní restrikce. Jde o Norsko, Island, Irsko, nově také o Maďarsko.

Vše při starém. Irsko zrušilo zbývající cestovní restrikce

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám