Hlavní obsah

Magická hlubina. Do podmořské jeskyně nezvykle proniká denní světlo

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na místo, o kterém se běžným smrtelníkům může jen zdát, se vypravil profesionální potápěč Paul Duxfield. Při jedné ze svých výprav zavítal do podmořské jeskyně u mexického ostrova Isla Mujeres. Zajímavostí podvodních prostor je, že do nich pronikají paprsky denního světla a jeskyně tak dostává zcela nový a magický nádech.

Foto: Profimedia.cz

Denní světlo dodává jeskyni zcela nový rozměr.

Článek

Zatímco v mnoha jeskyních je zapotřebí světel, v této konkrétní se tým potápěčů mohl pohybovat i bez nich. Denní světlo do světa pod zemí proniká tak silně, že vytváří jednak neskutečnou podívanou, ale i dobré podmínky k ponoru. A světlo proniká i do hlubších částí jeskyně. Duxfield z místa pořídil oslnivé fotografie.

Foto: Profimedia.cz

Jeskyně se nachází u východního pobřeží Yucatánu.

„Jedná se o mé oblíbené snímky z cesty do Mexika. Vždy rád beru své klienty do míst, která jsou něčím výjimečná, ne pouze k vrakům nebo korálovým útesům. Tato konkrétní jeskyně u Isla Mujeres nás nezklamala,“ tvrdí Duxfield.

Foto: Profimedia.cz

Snímky pořídil potápěč Paul Duxfield.

Ostrov se nachází několik desítek kilometrů od východního cípu mexického poloostrova Yucatán. Nejbližším městem je Cancún a o něco jižněji leží slavné letovisko Playa del Carmen.

Reklama

Výběr článků

Načítám