Hlavní obsah

Madeira chce turisty nalákat na PCR test zdarma. Těžit z toho mohou i Češi

Souostroví Madeira chce přilákat turisty. Úřady proto uvedly, že návštěvníkům zdarma nabídnou jeden PCR test – a je jedno, zda ho lidé využijí po příletu nebo před odletem do domovské destinace. Těžit z toho mohou právě i Češi, kteří musejí PCR či antigenní test doložit ještě před návratem do České republiky.

Foto: Profimedia.cz

Madeira je známá coby ostrov věčného jara.

Článek

Portugalské souostroví nabídne jeden test zcela zdarma. Server Independent uvádí, že případné dodatečné testy pak budou se slevou. Výsledky mají být navíc hotové do 24 hodin.

Nabídka může turistům ušetřit pár peněz k dobru, Čechům rovněž. Provedení PCR testu i s potvrzením totiž v tuzemsku vyjde na takřka 1700 korun. Výsledek je přitom nutné doložit při vstupu na Madeiru i při jejím opuštění a cestě zpět do Česka.

Po návratu není třeba nastoupit do pětidenní karantény, Portugalsko, jehož je Madeira součástí, je totiž na cestovatelském semaforu značeno oranžovou barvou. Znamená to střední riziko nákazy.

Podle turistické agentury na Madeiře už první dávku vakcíny obdržel každý čtvrtý obyvatel. Očkování je kromě testů také jednou ze vstupenek na souostroví.

Češi mohou opět vyrazit do Švýcarska bez nutnosti karantény

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám