Hlavní obsah

Luxus v nebi. Tento interiér čeká na bohaté manažery v boeingu

Novinky, mšv

Vysokým představitelům firem a zámožným podnikatelům jsou určeny letouny BBJ od společnosti Boeing. Ta nedávno představila nový interiér svého modelu Boeing 737 MAX BBJ, na kterém se podílela firma SkyStyle. A slovní spojení luxus v oblacích není ani trochu přehnané.

Foto: SkyStyle & KiPcreating, Profimedia.cz

Luxusní letadlo je určeno těm skutečně bohatým.

Článek

Opulentní oáza v oblacích nabídne cestujícím prvotřídní komfort. Na palubě nechybí ložnice s královsky velkou postelí, která sousedí s designovou koupelnou. V ní je středobodem oválná stěna s umyvadlem, ale nechybí samozřejmě ani sprcha s kompletně prosklenou zástěnou. Oválné linie jsou ale hlavním designovým prvkem v celém interiéru — vlní se odkládací plochy, gauče, ale i strop. Ten navíc zdobí drobná světélka.

Foto: SkyStyle & KiPcreating, Profimedia.cz

Zakulacené tvary mají evokovat oblaka. Světélka na stropě zase hvězdy.

Foto: SkyStyle & KiPcreating, Profimedia.cz

Uvnitř letadla nechybí konferenční a jídelní část.

Inspirací byla designerům příroda a její nejrůznější elementy. Interiér má evokovat mraky nad bílou písčitou pláží, kulatící se kopce a hvězdnou oblohu. „Interiéry letounů BBJ MAX byly vždy opakem stísněných prostor menších soukromých tryskáčů, design Genesis je dalším příkladem našich schopností vytvořit exkluzivní prostředí,“ myslí si Greg Laxton, šéf byznys řady Boeingu. Cílem prý bylo vytvořit takový interiér, z nějž nebudou chtít cestující vystoupit.

Foto: SkyStyle & KiPcreating, Profimedia.cz

Královsky velká postel nabídne cestujícím nejvyšší možné pohodlí.

Foto: SkyStyle & KiPcreating, Profimedia.cz

Nechybí ani velká koupelna se sprchovým koutem.

Podlahová plocha letounu zaujímá kolem 80 metrů čtverečních, kromě zmíněné ložnice je součástí také obývací pokoj, jídelní a konferenční část, ale také kuchyňka s barem. BBJ MAX disponuje i nižším tlakem v kabině a je schopen uletět až 12 964 kilometrů. Firma se pochlubila, že má na luxusní letoun už 20 objednávek.

Reklama

Výběr článků

Načítám