Hlavní obsah

Luxus v Arktidě. Společnost nabídne přespání na severním pólu za 2,5 milionu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strávit noc na jednom z nejextrémnějších míst planety. Takový zážitek nabídne turistům společnost Luxury Actions, jež zájemcům za téměř 2,5 milionu korun zprostředkuje přespání na severním pólu v luxusních vyhřívaných stanech. Půjde však o časově omezenou nabídku, hotel bude otevřen příští rok jen v dubnu, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Malý resort pojmenovaný North Pole Igloos Hotel bude tvořit deset vyhřívaných kopulí s prosklenou střechou, jež umožní sledování noční oblohy, v případě dobrých podmínek zejména polární záře. Cesta bude začínat na norském souostroví Špicberky, kde účastníci stráví dvě noci. Poté se helikoptérou přesunou do základního tábora na severním pólu, odkud budou muset do hotelového areálu ještě dojít.

Kupole, v nichž budou hosté spát, budou mobilní. V případě špatného počasí bude možné je přemístit do bezpečnějších míst. Cesta je záměrně naplánována na duben, kdy je okolí severního pólu údajně nejlépe přístupné helikoptérou. Podle finské společnosti Luxury Action nebude zážitek nikterak riskantní, navíc nemá nijak škodit arktické krajině a přírodě. „Koncept hotelu je udržitelný, přesto i poněkud extrémní,“ uvedla společnost.

„V závislosti na počasí můžeme vyhřívaná iglú přesouvat po okolí ledovce na bezpečná místa. Připojte se ke skupině lidí, kteří budou mít možnost strávit noc na severním pólu,“ vyzývá společnost a dodává, že iglú byla už v extrémních arktických podmínkách otestována a jsou tedy pro potřeby nocležníků plně uzpůsobena. Disponují i vlastními toaletami.

V ceně je započítán dvoudenní pobyt na Špicberkách, veškerá logistika, tedy přesuny na severní pól a z něj, jídlo i služby průvodce.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám