Hlavní obsah

Litoměřice se snaží přitáhnout turisty

Bonusy, výhody a slevy na pobyt v Litoměřicích nabídne bonusová knížka nazvaná Vychutnej si Litoměřice. Má tak přilákat do města turisty. Zdejší radnice ji plánuje vydat u příležitosti zahájení nové turistické sezony.

Foto: Profimedia.cz

Litoměřice chystají pro turisty novinky.

Článek

„Bonusová knížka bude k dostání v infocentru za symbolickou cenu. Přinese turistům dvojí užitek. Jednak nabídne ucelený přehled míst, která stojí za to v Litoměřicích navštívit, ale hlavně návštěvníci města dostanou slevy na vstupné, poskytnutou službu či gastronomický zážitek,“ uvedla vedoucí odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu litoměřické radnice Eva Břeňová.

Do projektu by měli být zapojeni hoteliéři, restauratéři, provozovatelé galerií, muzeí, sportovišť, ale i poskytovatelé služeb. Náklady na vydání sešitku s vytrhávacími kupony platnými pro letošní i příští rok ponese město.

V Hrabalově chatě je už pár kusů jeho nábytku

Cestování

Nabídne například 50procentní slevu na vstup do podzemní expozice Důl Richard v proměnách času, na únikovou hru v kulturním a konferenčním centru nebo slevu při vstupu do plaveckého bazénu. Mezi prvními podnikateli, kteří již projevili zájem o účast, je provozovatelka Kávy s párou Jana Plíhalová. Další se postupně přidávají. „Myslím, že bonusová knížka je pěkným počinem, k němuž stojí za to se připojit,“ podotkla podnikatelka.

Sezonu zahájí nová expozice

Podpořit turismus ve městě má řada dalších chystaných novinek, například i modernizace starého orientačního systému. Ukazatele budou navrženy v souladu s novým vizuálem města.

Zvýšit atraktivitu města je smyslem vybudování vůbec prvního fotopointu, který bude umístěn na Střeleckém ostrově v místě, kde na Labi kotví loď Porta Bohemica.

Turistickou sezonu chce město na přelomu dubna a května zahájit novou expozicí v podkroví zrenovované věže Kalich.

Muzeum ghetta v Terezíně čeká velká proměna

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám