Hlavní obsah

Lipenské sjezdovky zavalil po umělém sněhu i ten přírodní, sezóna se blíží

Novinky, jky

Až 20 centimetrů leží na některých částech lipenských sjezdovek. Jedná se převážně o technický sníh, který vyráběla sněžná děla průběžně od pondělí. Ve čtvrtek je pak konečně vystřídal sníh přírodní.

BEZ KOMENTÁŘE: Na lipenských sjezdovkách se bude už brzy lyžovatVideo: Jiří Falout/Lipno Servis

 
Článek

„Největší zima byla v noci na středu, kdy jsme také mohli vyrobit největší množství sněhu,“ uvedl mluvčí Skiareálu Lipno Jiří Falout. V provozu bylo všech 42 sněžných kanónů a děl, které jsou rozmístěny na páteřních sjezdovkách. Zasněžují letošní novinku – novou Jezerní sjezdovku, a také sjezdovky Spojovací a Dámskou.

„Sezónu ve Skiareálu Lipno zahájíme ihned, jakmile to bude možné a stav sjezdovek splní přísná kritéria k lyžování. Upřednostňujeme kvalitu zasněžených sjezdovek a raději pár dnů počkáme, aby letošní první lyžování bylo co nejpohodlnější a dokonalé,“ vysvětlil Falout, proč ještě sjezdovky nebudou fungovat o tomto víkendu.

V případě vhodných podmínek dojde k zahájení letošní sezóny už v příštím týdnu. V sobotu 20. prosince se pak mohou lyžaři těšit na celodenní zábavný program v rámci slavnostního zahájení zimní sezóny. Součástí oslav bude i dvouhodinová lyžařská výuka zdarma od místní lyžařské školy Skischool Lipno mezi 11:00 a 13:00.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

„Pokud to podmínky dovolí, tak samozřejmě lanovky spustíme dříve, než plánované Slavnostní zahájení sezóny,“ dodal Falout.

Reklama

Výběr článků

Načítám