Hlavní obsah

Lipenská lesní stezka s nejdelším suchým tobogánem v Česku získala uznání architektů

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeská stezka mezi korunami stromů na Lipně se stala loni v létě horkou turistickou novinkou. Už po necelém roce slaví úspěchy. Získala architektonické čestné uznání Presta. Na dřevěné trase dlouhé 675 metrů si návštěvníci všech generací mohou užít slunečné jarní počasí i řadu interaktivních zastávek.

Foto: Archiv Stezky korunami stromů Lipno

Lesní stezka je zasazená do šumavského lesa. Nabízí ale výhled až za jeho hranice.

Článek

Lesní stezka na Lipně zahájila provoz v létě 2012. Okamžitě se stala cílem tisíců českých turistů. „Zhruba do měsíce bychom měli přivítat čtvrtmilióntého návštěvníka. Počítáno od loňského 10. července,“ řekl Novinkám ředitel Filip Pekárek.

Stezka korunami stromů Lipno je výletním areálem pro rodiny i jednotlivce, kteří si chtějí odpočinout v přírodě. Na zvídavé děti tu čekají didaktické a na malé dobrodruhy adrenalinové stanice. Dospělí si tady užijí nejspíš hlavně uklidňující výhled do korun stromů i nad ně z až 24metrové výšky. Jednou ze zdejších oblíbených atrakcí je nejdelší suchý tobogán v České republice.

TIP: Stezka korunami stromů Lipno nabízí bezbariérový přístup, proto se na ni mohou vydat rodiče s kočárky a stejně tak i pohybově handicapovaní turisté. V dubnu a květnu má stezka otevřeno denně od 10:00 do 18:00. Od června do září se otevírací doba prodlužuje od 9:30 do 19:00.

I letos je po necelém roce fungování stezka pro řadu cestovatelů novinkou, takže o návštěvníky tu není nouze. Otázkou je, zda některé přiláká fakt, že místo získalo architektonické uznání Presta. „Jednoznačně se nám tím zvýšila prestiž. Zda to podpoří i zájem turistů, se těžko odhaduje, ale myslím si, že ano. Publicitě to rozhodně napomůže,“ uzavírá Pekárek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám