Hlavní obsah

Líbání je povinností. V Itálii vyhradili pro turisty speciální romantické zóny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrov Capri je novou italskou destinací, kde vznikly pro turisty takzvané romantické zóny. Jde o místa s krásnými výhledy, na nichž je dle vysvětlivek vyloženě povinné se líbat. Jde o kampaň, která má upnout pozornost návštěvníků k novým cílům.

Foto: Profimedia.cz

V Itálii mají místa, kde je líbání vyloženě žádoucí (ilustrační foto).

Článek

Jedna z cedulí, která turisty nabádá k romantickým gestům, je nedaleko obce Anacapri. Jde o vyhlídku, ze které se otevírá panorama Středozemního moře či na přilehlý maják Punta Carena.

Značka vyobrazuje líbající se pár a doprovázejí ji nápisy „zona romantica“ a „obbligatorio baciarsi“, což znamená „romantická zóna“ a „líbání je povinné“. Za porušení nařízení samozřejmě nehrozí pokuty, uvádí server Independent.

Milenci vyobrazení na ceduli jsou postavami z italského příběhu, jakési obdoby Romea a Julie. Jmenují se Isabella a Saúl. Isabellina rodina, která je urozeného původu, je zcela proti vztahu dvou mladých lidí, a tak se pár rozhodne společně ukončit svůj život skokem z útesu.

Kampaň zahrnuje i další místa v Itálii, například středověké městečko Trentinara v regionu Kampánie či obec Sperlonga Latina, jež se nachází mezi Římem a Neapolí, a ve které se mohou zájemci zapojit i do fotografické soutěže. Stačí, když některou z romantických zón zvěční – někde jsou i informace, jak scenérii nejlépe zachytit.

Za plavky na ulici pokuta, rozhodlo fotogenické italské letovisko

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám