Hlavní obsah

Letecká společnost Joon končí. Začlení ji zpět pod Air France

Francouzské aerolinky Joon, které jsou dceřinou společností Air France, ukončí činnost. Vedení AF to oznámilo v tiskové zprávě s tím, že se značka aerolinek, které cílily především na mladé lidi, neuchytila a bylo by těžké ji nadále udržovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Společnost Joon, jež zahájila činnost v roce 2017, bude začleněna zpět pod mateřské Air France. Nicméně všechny lety, které jsou pod Joon aktuálně prodané, se uskuteční, teprve poté je převezmou AF. „Pluralita značek vytvářela na trhu zbytečně složitosti a naneštěstí oslabila samotnou značku Air France,“ uvádí tisková zpráva.

„Navzdory mnoha pozitivním dopadům, které nám Joon přinesly, včetně nedocenitelné práce celého týmu, jenž společnost založil a pracoval s velkým odhodláním, bylo pro zákazníky, investory i samotný trh složité jim porozumět,“ uvádí dále zpráva.

Aerolinky Joon se specializovaly na kratší lety po Evropě, z pařížského letiště Charlese de Gaulla operovaly na linkách do Barcelony, Berlína, Lisabonu či Porta. Od letošního jara měly nahradit také společnost Air France na linkách z Prahy do Paříže, vzhledem k okolnostem k tomu ovšem nedojde.

Reklama

Výběr článků

Načítám