Hlavní obsah

Létání za koronaviru - sedadla do protisměru a plastové bariéry

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak přesně se bude v koronavirové době znovu létat, není zatím ještě zcela jasné, italská firma dodávající vnitřní vybavení do letadel ale přišla s nápadem, jak zaručit pasažérům bezpečnost a zároveň umožnit aerolinkám obsadit co nejvíce sedadel.

Foto: Profimedia.cz

Italská firma navrhla sedadla do doby koronavirové.

Článek

Firma Aviointeriors, která spolupracuje například se společností Airbus, navrhla speciální „anticovidovou“ řadu tří sedadel, z nichž to prostřední je natočeno proti směru letu.

Každé sedadlo bude navíc ze tří stran vybaveno průhlednou, odnímatelnou bariérou z polykarbonátu, jejíž výška má zabránit průniku případných infekčních kapiček pocházejících od sousedů.

Bariéra bude před startem umístěna pod sedadlem, každý cestující si ji pak bude moct sám nasadit na svou opěrku, informoval web flightglobal.

Lepší než nechat neobsazená místa

Podle Paola Draga, výkonného ředitele firmy, nezabere nová řada sedadel více místa než ta tradiční a je také v souladu s platnými bezpečnostními normami. Pasažérům navíc poskytne větší soukromí i poté, co koronavirová krize pomine.

Přiznal sice, že plastové bariéry zvýší celkovou hmotnost letadla a tím i spotřebu paliva, podle něj je však jedinou alternativou „zcela neefektivní“ řešení, při němž se obsadí jen sedadla u okénka a v uličce a to prostřední zůstane volné. „V tom případě by ale bylo asi lepší nechat letadlo rovnou na zemi,“ podotkl.

Santorini se připravuje na návštěvníky, na plážích jsou plexiskla

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám