Hlavní obsah

Kvůli slunečnému počasí uzavře policie o víkendu 30 turistických cílů v Libereckém kraji

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v Libereckém kraji budou na základě nařízení krajského krizového štábu střežit od pátečního odpoledne přes celý víkend celkem 30 vytipovaných turistických cílů v regionu. Za pomoci strážníků městských a obecních policií k nim také uzavřou příjezdové cesty a možnosti parkování. O jaké lokality jde, nechce Liberecký kraj zveřejnit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Opatření krizový štáb nařídil kvůli obavám, že se díky slunečnému počasí o víkendu začnou lidé na některých místech shromažďovat. „Nebráníme lidem, aby si vyšli na čerstvý vzduch a na sluníčko, ale nechceme, aby vznikly neformální turistické lokality s několika stovkami až tisícovkami návštěvníků,“ řekl k opatření hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK).

Značkaře nebrzdí koronavirus, ale kůrovec

Cestování

Nutnost opatření podle něj vychází ze zkušenosti z uplynulé soboty, kdy například na Drábské světničky v Českém ráji vyrazily stovky lidí a parkoviště v jejich blízkosti se zcela zaplnilo auty. „Které lokality budou uzavřeny, nebudeme zveřejňovat, protože zájem lidí by se pak logicky přesunul do míst, která takto zajištěny nebudou,“ dodal hejtman Půta.

„Požádali jsme o posily z městských a obecních policií a pomůžeme si dopravními značkami Zákaz vjezdu, takže na toto zklidnění máme dostatek sil a prostředků,“ řekl šéf policie v Libereckém kraji Vladislav Husák.

Reklama

Výběr článků

Načítám