Hlavní obsah

Krása, ze které se tají dech. Na 600 motýlů poletuje v pražském Motýlím domě

Novinky, Nela Štefanová

Barevná a křehká motýlí křídla dokážou fascinovat lidi svou krásou, již po mnoho staletí. Přiblížit se více tomuto hmyzu, nechat ho kolem sebe volně poletovat a třeba mu nabídnout k přistání rameno či prst, můžete nejen v jihovýchodní Asii ale i v centru Prahy. V Motýlím domě Papilonia máte možnost na jednom místě vidět až 40 druhů motýlů ze všech končin světa.

Motýlí dům Papilonia Video: Novinky

 
Článek

Džungle. Horko. Vlhko. Tak by se dala popsat nová pražská atrakce, která svým interiérem připomíná dávno opuštěný chrám, zarostlé stromy a liány.

„Musíme tady simulovat klima těch přirozených domovin výskytů druhů, které tady jsou, což jsou většinou deštné pralesy — Jižní Amerika, Mexiko, Malajsie, Thajsko, Subsaharská Afrika nebo Austrálie. Máme tady druhy z celého světa, ale všechny pocházejí z podmínek, díky kterým tady trošku trpíme. Musíme simulovat 26 stupňů a 80 procent vzdušné vlhkosti,” řekl Novinkám spolumajitel Motýlího domu Papilonia Michael Kučera.

Foto: Novinky

Denně se v Papilonii vylíhne až 30 motýlů.

I když se jednotlivé druhy motýlů budou postupně obměňovat, v plánu je zde mít po celou dobu vždy na 600 jedinců. Je proto potřeba nakupovat 500 kukel týdně, které se před zraky návštěvníků líhnou.

Foto: Novinky

V Motýlím domě Papilonia v Praze je k vidění 600 motýlů

„Exotičtí motýli nemají vrozený strach z lidí. Nijakým způsobem se nestresují v přítomnosti hosta, naopak je můžete pozorovat z bezprostřední blízkosti. Jsou přitahováni například našimi parfémy nebo pastelovými barvami našeho oblečení,” dodal Kučera.

A tak se často stává, že si zde motýl vybere vaše rameno, nos nebo hlavu jako svou další odpočinkovou zastávku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám