Hlavní obsah

Konec platnosti voucherů? O peníze za dovolenou lidé nepřijdou, ubezpečují cestovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos v létě vyprší platnost poukázek vydaných za loňské zrušené zájezdy. Cestovní kanceláře však zákazníky ubezpečují, že o své peníze nepřijdou ani v případě, že by tento rok na dovolenou nakonec nevyrazili, ať už z vlastních pohnutek, nebo kvůli špatné epidemiologické situaci.

Foto: Profimedia.cz

O své peníze zákazníci cestovních kanceláří nepřijdou.

Článek

Cestovní kanceláře Fischer a Exim Tours už dříve uvedly, že budou zákazníkům vracet peníze v hotovosti, pokud se z jakéhokoli důvodu rozhodnou na dovolenou nevypravit nebo dojde ke zrušení zájezdu.

„Vydané vouchery mohou zákazníci samozřejmě uplatnit do konce srpna. Pokud si jejich prostřednictvím zarezervují dovolenou a zruší ji, vrátíme jim peníze, nikoli další poukázku,“ potvrdil Novinkám mluvčí CK Fischer Jan Bezděk.

Stejně k otázce voucherů přistupuje také Exim Tours, cestovní kancelář se podle svého obchodního ředitele a mluvčího Petra Kostky snaží vyjít zákazníkům maximálně vstříc. „Nezáleží na tom, jestli klient za zájezd zaplatil penězi, nebo uplatnil voucher. Pokud dojde ke zrušení zájezdu, vracíme už pouze hotovost, žádné vouchery ani jiný typ poukázek,“ okomentoval Kostka.

K voucherům za zrušené zájezdy se už cestovky vracet nebudou

Cestování

Doplnil, že právě tento důvod mnohé klienty vede k tomu, že si bezstarostně objednávají dovolené na léto. Stejně jako u CK Fischer se totiž mohou ještě 30 dní před odletem rozhodnout, zda chtějí skutečně jet, či nikoli.

Využít i několikrát

Cestovní kancelář Blue Style vydávala loni své vlastní vouchery TravelSafe+, které podle provozního ředitele Ondřeje Rušikvase využila už více než polovina zákazníků.

„Značnou část našich klientů tvoří ti, kteří preferují zájezdy takzvaně na poslední chvíli, velkou vlnu uplatňování poukazů tak očekáváme počátkem léta,“ vysvětlil Rušikvas.

Na dovolenou s voucherem TravelSafe+ nicméně lidé nemusejí vycestovat ani letos. Uplatnit ho lze do konce října s tím, že vyrazit mohou až v průběhu roku 2022. „S tímto poukazem mají navíc i řadu výhod. Pokud například nevyčerpají celou hodnotu poukazu, mohou ho použít i na další zájezd,“ doplnil Rušikvas.

Češi cestují i v době pandemie. Neodrazuje je omezený výběr destinací ani testy

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám